Судије на Мундијалу зараде...?

Зна се колико фудбалери зарађују, а сигурно је да многе занима и колико ће судије на Светском првенству у Бразилу бити плаћене.

Тенис 20.06.2014 | 11:27
Судије на Мундијалу зараде...?

За месец дана на Мундијалу поједине судије могле би да зараде до 50.000 долара, али се очекује да ће само десетак њих достићи ту суму.

У реалности, тај износ је релативно мањи за сваког судију, када се погледа њихово искуство и спремност, као и на којим утакмицама деле правду.

Пре четири године у Јужној Африци, најбоље плаћене судије добиле су 35.000 долара.

Што се тиче играча, варијације су знатно веће, у зависности од типа играча и за коју репрезентацију игра. Међутим, сваком националном тиму је гарантовано осам милиона долара за сам пласман у Бразил.

Према информацијама медија, амерички фудбалери ће добити барем по 76.000 долара. Аустралијанцима следује 150.000 долара, а у то улазе и накнаде за играње за репрезентацију и награду за пласман на Мундијал, без обзира на резултат који остваре.

Камерунски фудбалери су пре почетка Светског првенства изразили своје незадовољство сумом која им је понуђена, а чак су одложили свој пут у Бразил док Федерација није узела кредит да би им хонорар повећала за по 12.000 долара.

Наравно, сваки тим сам бира колико ће почастити своје играче, а за сада се зна да ће Енглези у случају да освоје титулу, што је у овом тренутку далеко од реалности, поделити 700.000 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар