Sudije na Mundijalu zarade...?

Zna se koliko fudbaleri zarađuju, a sigurno je da mnoge zanima i koliko će sudije na Svetskom prvenstvu u Brazilu biti plaćene.

Tenis 20.06.2014 | 11:27
Sudije na Mundijalu zarade...?

Za mesec dana na Mundijalu pojedine sudije mogle bi da zarade do 50.000 dolara, ali se očekuje da će samo desetak njih dostići tu sumu.

U realnosti, taj iznos je relativno manji za svakog sudiju, kada se pogleda njihovo iskustvo i spremnost, kao i na kojim utakmicama dele pravdu.

Pre četiri godine u Južnoj Africi, najbolje plaćene sudije dobile su 35.000 dolara.

Što se tiče igrača, varijacije su znatno veće, u zavisnosti od tipa igrača i za koju reprezentaciju igra. Međutim, svakom nacionalnom timu je garantovano osam miliona dolara za sam plasman u Brazil.

Prema informacijama medija, američki fudbaleri će dobiti barem po 76.000 dolara. Australijancima sleduje 150.000 dolara, a u to ulaze i naknade za igranje za reprezentaciju i nagradu za plasman na Mundijal, bez obzira na rezultat koji ostvare.

Kamerunski fudbaleri su pre početka Svetskog prvenstva izrazili svoje nezadovoljstvo sumom koja im je ponuđena, a čak su odložili svoj put u Brazil dok Federacija nije uzela kredit da bi im honorar povećala za po 12.000 dolara.

Naravno, svaki tim sam bira koliko će počastiti svoje igrače, a za sada se zna da će Englezi u slučaju da osvoje titulu, što je u ovom trenutku daleko od realnosti, podeliti 700.000 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar