Партизан без великих трансфера

Тренер црно-белих Марко Николић каже да има екипу по свом укусу и да је могуће да дођу само играчи који могу да "подигну квалитет". Играње у Лиги шампиона - велики подстрек.

Фудбал 20.06.2014 | 08:40
Партизан без великих трансфера

Све се у Партизану променило, готово, преко ноћи. Црно-бели су остали без титуле, прекинут је тај низ од чак шест година колико се славило на Топчидерском брду, али потом су стигле вести из Ниона - Партизан ће играти у квалификацијама за Лигу шампиона уместо "финансијски недисциплиноване" Црвене звезде.

То је значајно променило и размишљања у свим структурама клуба, пре свега у спортском сектору, јер да би се нешто урадило у Европи треба бити колико-толико конкурентан.

Управа црно-белих је успела да задржи искусног везисту Николу Дринчића, по општој оцени, најбољег играча Партизана протеклог пролећа, али и нападача Данка Лазовића чије ће искуство сигурно допринети стабилности тима. Никако се не сме заборавити икона - Саша Илић, који ће играти и у наредној сезони.

Наравно, за сада су обећања управе да ће Дринчић и Лазовић остати.

Када је завршена сезона из Партизана је најављено да ће у летњем прелазном року мало "освежити" тим, а на радару струке црно-белих је неколицина играча, пре свих нападач Абубакар Оумару.

Тренер Партизана Марко Николић, који има поверење и подршку челних људи клуба, може да ради у миру, јер, за сада, има цео тим на окупу. А његов утисак је да први дани на Златибору протичу сјајно и да је приметна жеља свих да се наметну.

Он то објашњава овако...

"Велики подстрек за рад нам је донело сазнање да ћемо играти у квалификацијама за Лигу шампиона. Момци и иначе изузетно раде од почетка припрема (ипак је још рано за похвале) и препознаје се одлична атмосфера међу њима која влада у континуитету, али је још важније да је и радна атмосфера на високом нивоу. Мотива за рад имамо на претек, јер сама по себи Лига шампиона је мотив над мотивима, пошто је најелитније клупско такмичење и врхунац каријере за већину играча на том нивоу такмичења. Вест да смо ипак прешалтовани са Лиге Европе на Лигу шампиона смо дочекали спремни у оној мери у којој смо били спремни и за такмичење у Лиги Европе, али је ово сада само мотив више за нас", каже Николић за клупски сајт.

Навијаче увек занима да ли ће тим остати, да ли ће бити доведено неко "звучно" појачање, да ли ће неко отићи...
За сада, Николић има неокрњен састав на располагању. Неокрњен из прошле сезоне.

"То је највећа наша предност и највеће појачање у овом тренутку. То сам истакао више пута ових дана откад смо почели са припремама. Многи очекују некакав спектакуларни прелазни рок у нашем клубу, али се то неће сигурно догодити. Нама су потреби играчи на појединим местима, али ћемо довести само оне који могу да донесу предност и квалитет", рекао је Николић и наставио:

"Ми већ имамо добру комбинацију младости и искуства, имамо играче који надолазе у сваком смислу, али и оне који су у зрелим играчким годинама и дају нам тај преко потребни квалитет, што је идеалан склоп. Да би неко дошао у наше редове, мора да се уклапа у те критеријуме или да буде неко ко ће донети моментално велики квалитет или је велика фудбалска перспектива. У том смислу треба очекивати један, два или три доласка, али и понеки одлазак, мада не очекујем већа".

Коментари / 0

Оставите коментар