Partizan bez velikih transfera

Trener crno-belih Marko Nikolić kaže da ima ekipu po svom ukusu i da je moguće da dođu samo igrači koji mogu da "podignu kvalitet". Igranje u Ligi šampiona - veliki podstrek.

Fudbal 20.06.2014 | 08:40
Partizan bez velikih transfera

Sve se u Partizanu promenilo, gotovo, preko noći. Crno-beli su ostali bez titule, prekinut je taj niz od čak šest godina koliko se slavilo na Topčiderskom brdu, ali potom su stigle vesti iz Niona - Partizan će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona umesto "finansijski nedisciplinovane" Crvene zvezde.

To je značajno promenilo i razmišljanja u svim strukturama kluba, pre svega u sportskom sektoru, jer da bi se nešto uradilo u Evropi treba biti koliko-toliko konkurentan.

Uprava crno-belih je uspela da zadrži iskusnog vezistu Nikolu Drinčića, po opštoj oceni, najboljeg igrača Partizana proteklog proleća, ali i napadača Danka Lazovića čije će iskustvo sigurno doprineti stabilnosti tima. Nikako se ne sme zaboraviti ikona - Saša Ilić, koji će igrati i u narednoj sezoni.

Naravno, za sada su obećanja uprave da će Drinčić i Lazović ostati.

Kada je završena sezona iz Partizana je najavljeno da će u letnjem prelaznom roku malo "osvežiti" tim, a na radaru struke crno-belih je nekolicina igrača, pre svih napadač Abubakar Oumaru.

Trener Partizana Marko Nikolić, koji ima poverenje i podršku čelnih ljudi kluba, može da radi u miru, jer, za sada, ima ceo tim na okupu. A njegov utisak je da prvi dani na Zlatiboru protiču sjajno i da je primetna želja svih da se nametnu.

On to objašnjava ovako...

"Veliki podstrek za rad nam je donelo saznanje da ćemo igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Momci i inače izuzetno rade od početka priprema (ipak je još rano za pohvale) i prepoznaje se odlična atmosfera među njima koja vlada u kontinuitetu, ali je još važnije da je i radna atmosfera na visokom nivou. Motiva za rad imamo na pretek, jer sama po sebi Liga šampiona je motiv nad motivima, pošto je najelitnije klupsko takmičenje i vrhunac karijere za većinu igrača na tom nivou takmičenja. Vest da smo ipak prešaltovani sa Lige Evrope na Ligu šampiona smo dočekali spremni u onoj meri u kojoj smo bili spremni i za takmičenje u Ligi Evrope, ali je ovo sada samo motiv više za nas", kaže Nikolić za klupski sajt.

Navijače uvek zanima da li će tim ostati, da li će biti dovedeno neko "zvučno" pojačanje, da li će neko otići...
Za sada, Nikolić ima neokrnjen sastav na raspolaganju. Neokrnjen iz prošle sezone.

"To je najveća naša prednost i najveće pojačanje u ovom trenutku. To sam istakao više puta ovih dana otkad smo počeli sa pripremama. Mnogi očekuju nekakav spektakularni prelazni rok u našem klubu, ali se to neće sigurno dogoditi. Nama su potrebi igrači na pojedinim mestima, ali ćemo dovesti samo one koji mogu da donesu prednost i kvalitet", rekao je Nikolić i nastavio:

"Mi već imamo dobru kombinaciju mladosti i iskustva, imamo igrače koji nadolaze u svakom smislu, ali i one koji su u zrelim igračkim godinama i daju nam taj preko potrebni kvalitet, što je idealan sklop. Da bi neko došao u naše redove, mora da se uklapa u te kriterijume ili da bude neko ko će doneti momentalno veliki kvalitet ili je velika fudbalska perspektiva. U tom smislu treba očekivati jedan, dva ili tri dolaska, ali i poneki odlazak, mada ne očekujem veća".

Komentari / 0

Ostavite komentar