Мјере Владе Српске неморалне

"Мјере Владе Републике Српске за санацију штете од поплава су неморалне, јер ће цех опет платити  сиромашни и они који ће бити додатно оптерећени фискалним давањима. Опет ће се извући богати слој, тврди економски аналитичар Алекса Милојевић.

Република Српска 20.06.2014 | 14:38
Мјере Владе Српске неморалне

Он сматра да Влада уопште нема намјеру да ријеши овај проблем, јер на овакав начин потребна средства је могуће прикупити за 30 година.

"То је апсурдно, јер угроженима треба одмах помоћи", сматра Милојевић.  

Милојевић тврди да треба тражити излаз у смањењу буџетске потрошње и та средства преусмјерити у развој привреде да би се на тај начин много ефикасније и брже санирале штете од поплава.
 
"Мој приједлог је да сада смањимо потрошњу, да десет одсто од свих буџета узмемо, што је на нивоу године око 300 милиона КМ и да те паре претворимо у производњу, у пољопривреду и обновимо предузећа. Да од сваке марке коју умемо из буџета направимо четири марке у производњи и два нова радна мјеста. На тај начин би повећали друштвени производ и запосленост и много лакше санирали ову штету, јер штета се може санирати једино развојем", истиче Милојевић.

Он сматра да садашње мјере Владе Српске не доносе развоја, а тиме не можемо говорити ни о потпуном санирању штете.

Милојевић сматра да је погрешно формирање оваквог Фонда солидарности.

"Треба инситуционално укључити и представнике поплављених подручја и да они утичу на одлуке гдје ће бити преусмјерена средства", тврди Милојевић.

Милојевић процјењује да је у БиХ причињена штета од 2,5 милијарде - 1,5 милијарда у Републици Српској и једна милијарда у Федерацији БиХ односно десет одсто друштвеног производа.

(БН ТВ)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Мане

19.06.2014 21:39

Баја само гледа како да прогура изборе а за све га се хебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРО

19.06.2014 22:21

А ШТА ЈЕ МОРАЛНО ЗАДЊИХ 9 ГОДИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја мали Додо

20.06.2014 06:27

Код нас у РС-ој Милокрад Лакташенко и СНСД раде шта им је воља, док у Федерацији БИХ није усвојен солидарни закон, а пензионери којима се одбио новац за поплављене, имају ПРАВО за поврат тог новца, јер пензионер није добровољно дао та средства. Ал нас хандре, нека то смо и заслужили гласајући за Милокрада Лакташенка и СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

20.06.2014 07:50

Па био си ти на власти,сто то ниси онда урадио ако је то добро сви који су досли послије тебе само би то наставили.Него врати ти нама паре од оне послије ратне приватизације сто си узео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељка

20.06.2014 08:33

..Неморалне, него ста, ал' кад је прва имала морал?! ..."прва не узима годисњи одмор" - само узми од народа, кад се не буни јадан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

микс

20.06.2014 08:49

Не вјерује се ни позицији ни опозицији. Надам се да сте ви треца страна којој моземо вјеровати. За поцетак ко има комад земље нека поцне производити храну за своју породицу и то це бити велики успјех. Ускрцимо насе подивљале ливаде и радимо за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

20.06.2014 09:58

То је сасвим јасно да се опет узима од оних који немају а тајкуни као да не живе у овој држави, као да живе на мјесецу па им се не може ништа. Заиста лоша политика ове Владе

ОДГОВОРИТЕ
Name

МаркоММ

20.06.2014 11:24

Узимају цркавицу од пензионера и радника. А човјек је објаснио колико треба времена да се на тај начин опоравимо од поплава. А народу су паре одмах потребне. Влада се води оном народном "Крепај кењче док гора озелени". Јадни ли смо ми са овом власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

20.06.2014 12:07

Зивио додо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рале...

20.06.2014 12:17

Прицас о економији кад је у фабрици мотика радило 250 људи..Твоје је дааавно просло..Сад орузје одредјује економију.Ко је јаци и то је то..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ггр

20.06.2014 14:04

Ре Мирко.. кад тако написес самим тим аутоматски амнестирас ове криминалце из СНСД.. Мирко,п одрзавас ли и сада Андрицград, аеродром у Требињу и нпр. Монику Белучи којој је Баја дао силне паре...

ОДГОВОРИТЕ