Mjere Vlade Srpske nemoralne

"Mjere Vlade Republike Srpske za sanaciju štete od poplava su nemoralne, jer će ceh opet platiti  siromašni i oni koji će biti dodatno opterećeni fiskalnim davanjima. Opet će se izvući bogati sloj, tvrdi ekonomski analitičar Aleksa Milojević.

Republika Srpska 20.06.2014 | 14:38
Mjere Vlade Srpske nemoralne

On smatra da Vlada uopšte nema namjeru da riješi ovaj problem, jer na ovakav način potrebna sredstva je moguće prikupiti za 30 godina.

"To je apsurdno, jer ugroženima treba odmah pomoći", smatra Milojević.  

Milojević tvrdi da treba tražiti izlaz u smanjenju budžetske potrošnje i ta sredstva preusmjeriti u razvoj privrede da bi se na taj način mnogo efikasnije i brže sanirale štete od poplava.
 
"Moj prijedlog je da sada smanjimo potrošnju, da deset odsto od svih budžeta uzmemo, što je na nivou godine oko 300 miliona KM i da te pare pretvorimo u proizvodnju, u poljoprivredu i obnovimo preduzeća. Da od svake marke koju umemo iz budžeta napravimo četiri marke u proizvodnji i dva nova radna mjesta. Na taj način bi povećali društveni proizvod i zaposlenost i mnogo lakše sanirali ovu štetu, jer šteta se može sanirati jedino razvojem", ističe Milojević.

On smatra da sadašnje mjere Vlade Srpske ne donose razvoja, a time ne možemo govoriti ni o potpunom saniranju štete.

Milojević smatra da je pogrešno formiranje ovakvog Fonda solidarnosti.

"Treba insitucionalno uključiti i predstavnike poplavljenih područja i da oni utiču na odluke gdje će biti preusmjerena sredstva", tvrdi Milojević.

Milojević procjenjuje da je u BiH pričinjena šteta od 2,5 milijarde - 1,5 milijarda u Republici Srpskoj i jedna milijarda u Federaciji BiH odnosno deset odsto društvenog proizvoda.

(BN TV)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Mane

19.06.2014 21:39

Baja samo gleda kako da progura izbore a za sve ga se hebe

ODGOVORITE
Name

ZORO

19.06.2014 22:21

A ŠTA JE MORALNO ZADNJIH 9 GODINA.

ODGOVORITE
Name

Baja mali Dodo

20.06.2014 06:27

Kod nas u RS-oj Milokrad Laktašenko i SNSD rade šta im je volja, dok u Federaciji BIH nije usvojen solidarni zakon, a penzioneri kojima se odbio novac za poplavljene, imaju PRAVO za povrat tog novca, jer penzioner nije dobrovoljno dao ta sredstva. Al nas handre, neka to smo i zaslužili glasajući za Milokrada Laktašenka i SNSD.

ODGOVORITE
Name

mirko

20.06.2014 07:50

Pa bio si ti na vlasti,sto to nisi onda uradio ako je to dobro svi koji su dosli poslije tebe samo bi to nastavili.Nego vrati ti nama pare od one poslije ratne privatizacije sto si uzeo.

ODGOVORITE
Name

Zeljka

20.06.2014 08:33

..Nemoralne, nego sta, al' kad je prva imala moral?! ..."prva ne uzima godisnji odmor" - samo uzmi od naroda, kad se ne buni jadan...

ODGOVORITE
Name

miks

20.06.2014 08:49

Ne vjeruje se ni poziciji ni opoziciji. Nadam se da ste vi treca strana kojoj mozemo vjerovati. Za pocetak ko ima komad zemlje neka pocne proizvoditi hranu za svoju porodicu i to ce biti veliki uspjeh. Uskrcimo nase podivljale livade i radimo za sebe.

ODGOVORITE
Name

Душан

20.06.2014 09:58

То је сасвим јасно да се опет узима од оних који немају а тајкуни као да не живе у овој држави, као да живе на мјесецу па им се не може ништа. Заиста лоша политика ове Владе

ODGOVORITE
Name

MarkoMM

20.06.2014 11:24

Uzimaju crkavicu od penzionera i radnika. A čovjek je objasnio koliko treba vremena da se na taj način oporavimo od poplava. A narodu su pare odmah potrebne. Vlada se vodi onom narodnom "Krepaj kenjče dok gora ozeleni". Jadni li smo mi sa ovom vlasti.

ODGOVORITE
Name

lazar

20.06.2014 12:07

Zivio dodo.

ODGOVORITE
Name

rale...

20.06.2014 12:17

Pricas o ekonomiji kad je u fabrici motika radilo 250 ljudi..Tvoje je daaavno proslo..Sad oruzje odredjuje ekonomiju.Ko je jaci i to je to..

ODGOVORITE
Name

ggr

20.06.2014 14:04

Re Mirko.. kad tako napises samim tim automatski amnestiras ove kriminalce iz SNSD.. Mirko,p odrzavas li i sada Andricgrad, aerodrom u Trebinju i npr. Moniku Beluči kojoj je Baja dao silne pare...

ODGOVORITE