Тужилаштво БиХ: Краљевић је починио криминал

„Мирослав Краљевић починио је кривично дјело Организовани криминал из члана 250. став 2., у вези са кривичном дјелом протузаконито посредовање из члана 219. став 1. и 2. КЗ-а БиХ“, наводи се у документу Тужилаштва БиХ – наредба о спровођењу истраге, број Т 20 0 КТ 000, датираном 23.05.2014. године.

Босна и Херцеговина 20.06.2014 | 12:34
Тужилаштво БиХ: Краљевић је починио криминал

 

Овај документ презентован је на прес конференцији Мира Џакуле, директора УИО и Мехмедалије Осмића, челника синдиката Управе за индиректно опорезивање.

Краљевић се терети да је припадник злочиначке организације, а дјело које је починио описано је у тачки 12. поменутог документа.

Ту тачку преносим у цијелости.

Цвјетиновић Здравко и Мирослав Краљевић – заједно
 
12. Након што је Посланик у Народној скупштини Републике Српске Краљевић Мирослав, позивајући се на своје службено својство ступио путем телефона у контакт са Цвјетиновић Здравком, Помоћником директора за царине УИО затражио од Здравка да као високи службеник у УИО омогући правном лицу ИЗО Еко Монт из Власенице остваривање права на поврат ПДВ-а па је Здравко прихватио захтјев Краљевић Мирослава и објаснио Мирославу да ће прво упутити контролу у правно лице Изо Еко Монт а након тога донијети одлуку о поврату ПДВ-а што је напосљетку и учинио при чему се руководио интересима Краљевић Миролсава и правног лица Изо Еко Монт иако му у моменту када је обећао поврат ПДВ-а уопштее није било познато какви ће налази бити извршене контроле па је у складу са међусобним договором од стране Шефа групе за обраду пореских пријава РЦ Тузла дана 26.03.2013.године донешено рјешење којим се обвезнику ПДВ-а Изо Еко Монт одобрава поврат разлике улазног пореза као већег од излазне пореске обавезе у износу од 88.665,90 КМ

Посланик СНСД-а Краљевић је касно у ноћи 18/19 јуна напустио манастир Ловница, гдје се склонио током акције Тужилаштва БиХ.

Не зна се гдје се тренутно налази, а Тужилаштво има намјеру да га приведе у наставку акције “Пандора”.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Никола

19.06.2014 19:41

Корпус деликт. Ста цемо сада,ста це реци ови који јос не могу да прихвате истину!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

19.06.2014 19:47

Ста је овде криминал, то што је звао Цвјетиновића???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

19.06.2014 19:51

То Васковицу краљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

19.06.2014 19:51

Мићо Краљевић је срамота ове државе!!!Само пружио је тај пипке на све стране.На конференцији за новинаре Миро Џакула,директор УИО, тврди да криминала има у области директних пореза,односно Пореској управи.Тамо, у Пореску управу је исти овај Краљевић поставио свог "пајташа" Миодрага Милошевића као помоћника директора!Хоће ли ко контролисати рад Пореске управе и Мићиних послушника??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

19.06.2014 20:03

Сад би "премијерка" рекла: Фактицки, на написано је обицна спекулација, јер није наведен ЈМБ тог Краљевица и није евдиентно да је то Краљевиц фактицки, а Краљевица ја инаце лицно не познајем и не комуницирам осим на састанцима насе драге странке са насим драгим водјом....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса

19.06.2014 20:09

Ослободице њега Основни Суд у Бијељини и судија Јелена Марковиц.Она то одлицно ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.06.2014 20:20

Велика већина "коментатора" овдје не зна да чита. Овде фино пише: "Након што је Посланик у Народној скупштини Републике Српске Краљевић Мирослав, позивајући се на своје службено својство ступио путем телефона у контакт са Цвјетиновић Здравком, Помоћником директора за царине УИО затражио од Здравка да као високи службеник у УИО омогући правном лицу ИЗО Еко Монт из Власенице остваривање права на поврат ПДВ-а па је Здравко прихватио захтјев Краљевић Мирослава и објаснио Мирославу да ће прво упутити контролу у правно лице Изо Еко Монт а након тога донијети одлуку о поврату ПДВ-а што је напосљетку и учинио при чему се руководио интересима Краљевић Миролсава и правног лица Изо Еко Монт иако му у моменту када је обећао поврат ПДВ-а уопштее није било познато какви ће налази бити извршене контроле па је у складу са међусобним договором од стране Шефа групе за обраду пореских пријава РЦ Тузла дана 26.03.2013.године донешено рјешење којим се обвезнику ПДВ-а Изо Еко Монт одобрава поврат разлике улазног пореза као већег од излазне пореске обавезе у износу од 88.665,90 КМ". У преводу то значи да је Краљевић,"наговорио" на криминал Цвјетиновића, у чему је Краљевићева кривица???

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

19.06.2014 20:28

Ре Дарко...твој ИQ је на нивоу собне температуре тј.идиота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славен75

19.06.2014 20:47

Бајина скола! Ниста изненадјујуце, у СНСД влада опсти криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈованБЛ

19.06.2014 20:48

Поцело је! Вријеме је да се разоткрије криминал СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сике

19.06.2014 21:13

Уф...Уф...ово ме тотално разочара. Ако се на оваквим чињеницама заснива оптужница не знам хоће ли је суд прихватити или одбацити. А ако и прихвати шта ако се у експертизи покаже да су инспектори коректно извршили контролу или недо бог утврдили и мањи поврат ПДВ-а. Е тек би то онда значио и морални и стручни крах и полиције и судстава у БиХ. Ко зна можда се Чаушевић једног дана врати на позицију директора УИНО .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

19.06.2014 21:17

Страсно! До цега је досло, да се скрива у светињи попут манастира Ловнице, једна таква прљавстина од цовјека!Аи сама игуманија манастира је такодје склона многим неправилностима, као сто је ово на примјер.Хвала Богу, па су досли и ови дани! Од тог цојека у посљедњих неколико година на регији Бирац се није могло зивјети, тј. од његовог бахатог понасања! У Власеници се буквално ниста није могло десити, а док овај криминалац не казе "амин", а опет нам је то препознатљива скола њиховог водје, познатијег као Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

19.06.2014 21:28

Сутра ће премијерка раскринкати ове шпекулације.Ово раде ови из Федерације намјерно како би пребацили кризу у РС и наштетили институцијама које функционишу перфектно и беспријекорно.Ко не вјерује нека пита Бају.А упетљани су и издајници из опозиције,страни агенти,плаћеници,РТВ БН,ветерани....хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

19.06.2014 21:48

Кренуло је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нилола

19.06.2014 22:24

За "Драган" Драгане,проблем је у томе сто је то Краљевицева фирма и сто је сам себи то урадио преко Цвјетиновица. Ако то за тебе није проблем,онда ти имас неки други проблем!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Компас

19.06.2014 22:27

Прошло је неколико сати а још се нико из власти није огласио да је опозиција крива за ова хапшења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

19.06.2014 23:14

Овако еуфоричних коментара са сличном садржином било је кад је притворен Мирко Шаровић , Фрањо Будимир или осуђен Младен Иванић ,оптужен ,осуђен па ослобођен Драган Чавић. Шаровић је остварио и високу одштету ,политичку рехабилитацију а могуће је да се врати и на мјесто предсједника. Зар се овако нешто не може поновити и случају Чаушевић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милорад

19.06.2014 23:17

Готови сте!!! И Спириц, и Тегелтија, и Дзомбиц, и Скрбиц,и... Превисе сте зла нањели.. Превисе за три зивота, не овај један.. Бице ту такав скуп битанги да це милина бити гледати како цмиздре и моле за милост на судјењима.. Готови сте!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

а јој власеницо

20.06.2014 05:04

ста ће сад велики Баја да казе. Премијерка фактично занијемила. Сав новац који је примао у Новом Саду, сигурно зна велики БАЈА. Није то сам Краљевић урадио. Тешко народу осиромашеном. Туга и залост због сиромаства, а јос већа ко нас представља у власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тдв

20.06.2014 06:11

Ако је само ово спорно кладим се у ослобадјајуцу на крају. Овдје нема кривицног дјела ако је контрола урадила по закону а ако није онда су у кд инспектори који су радили контролу. Једино ако је послије било цасцења Цвјетиновица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

20.06.2014 06:19

Па Микула Краљевски ведри и облачи на регији Бирач. Ниједан командир станице није постављен а да Микула није рекао амин. То је најбољи пајтош Начелника полиције у Зворнику и друга Главног у Тужилаштву. Шта су они све смутили то ни Дрина неби могла опрати. Ено брда око Зворника почела у Дрину да падају од стида и срама. Док је Нечелник полиције ручковао по Лагунији са Литванцима а ови у то доба дебело пљачкали Глиницу Микула Краљевски је био спонзор и покровитељ тих оргија. МУП РС у Глиници прикрива криминал и уништава документацију да би заштитио Начелника полиције, Микулу, Главног друга из Тужилаштва и тако опрао СНСД-овце од учешћа у пљачки века. Тако је наредио наш Силни Велики Србин Баја од Лакташа. Ал неће то дуго. До Октобра и онда браћа остадоше без гаћа. Мали је ово свет да би се нешто код нас сакрити могло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

20.06.2014 09:22

На страну криминал, али морам да прокоментаришем овај записаник из Тужилаштва. 16 редова текста и све једна реченица! Мила мајко, замислите те стручне тужиоце, није ни чудо што никога не могу да оптуже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рале

21.06.2014 08:26

Дрзава це бити ефикасна кад се подијели на три.Цутали сте 9 година док је тај радио за вас а сад сте видјели сансу да се политицки несто уцари,па сте заграктали.РЕПУБЛИКУ СРПСКУ НИКАДА не мозете укинути,ма ко био на власти.Паре це запад настампати као и до сада,а границе остају.Надам се да Срби знају ста им је цинити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок-сарадник

21.06.2014 09:51

У праву као науци не постоји термин "у слободном преводу". Велико је осумњичен да је починио КД-а "Незаконито посредовање","Учествовање у злочиначкој организацији" и "Подстрекивање на чињење КД-а". Све у свему за сваку тачку оптужнице предвиђена је казна затвора.За сва наведена дјела надлежно је Тужилаштво и Суд БиХ јер се ради о КД-а из области "Организовани криминал"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРО

21.06.2014 09:58

ПОЗНАЈЕ ЛИ ПРЕМИЈЕРКА КРАЉЕВИЋА И ЈЕ ЛИ У ЊЕНОЈ НАДЛЕЖНОСТИ ШТА ОН РАДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

21.06.2014 14:59

Зивим за дан када баја и његови помоцници буду одговарали гдје су народне паре и да се заустави силовање здравог разума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

21.06.2014 17:33

Само полако бице и Цвијановицка негде на списку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лода

22.06.2014 09:02

Мирослав Краљевић се крије у кући Бобана Глишића у селу Трново, Општина Власеница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисо

22.06.2014 13:40

Јесте ли висе ухапсили овог бандита гањате га има пет дана?

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

22.06.2014 20:59

Изгледа да ви нас лазете да је он крив досад би га на мјесецу насли,јест он бандит али није бас тако паметан да мозе да се толико крије

ОДГОВОРИТЕ