Tužilaštvo BiH: Kraljević je počinio kriminal

„Miroslav Kraljević počinio je krivično djelo Organizovani kriminal iz člana 250. stav 2., u vezi sa krivičnom djelom protuzakonito posredovanje iz člana 219. stav 1. i 2. KZ-a BiH“, navodi se u dokumentu Tužilaštva BiH – naredba o sprovođenju istrage, broj T 20 0 KT 000, datiranom 23.05.2014. godine.

Bosna i Hercegovina 20.06.2014 | 12:34
Tužilaštvo BiH: Kraljević je počinio kriminal

 

Ovaj dokument prezentovan je na pres konferenciji Mira Džakule, direktora UIO i Mehmedalije Osmića, čelnika sindikata Uprave za indirektno oporezivanje.

Kraljević se tereti da je pripadnik zločinačke organizacije, a djelo koje je počinio opisano je u tački 12. pomenutog dokumenta.

Tu tačku prenosim u cijelosti.

Cvjetinović Zdravko i Miroslav Kraljević – zajedno
 
12. Nakon što je Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Kraljević Miroslav, pozivajući se na svoje službeno svojstvo stupio putem telefona u kontakt sa Cvjetinović Zdravkom, Pomoćnikom direktora za carine UIO zatražio od Zdravka da kao visoki službenik u UIO omogući pravnom licu IZO Eko Mont iz Vlasenice ostvarivanje prava na povrat PDV-a pa je Zdravko prihvatio zahtjev Kraljević Miroslava i objasnio Miroslavu da će prvo uputiti kontrolu u pravno lice Izo Eko Mont a nakon toga donijeti odluku o povratu PDV-a što je naposljetku i učinio pri čemu se rukovodio interesima Kraljević Mirolsava i pravnog lica Izo Eko Mont iako mu u momentu kada je obećao povrat PDV-a uopštee nije bilo poznato kakvi će nalazi biti izvršene kontrole pa je u skladu sa međusobnim dogovorom od strane Šefa grupe za obradu poreskih prijava RC Tuzla dana 26.03.2013.godine donešeno rješenje kojim se obvezniku PDV-a Izo Eko Mont odobrava povrat razlike ulaznog poreza kao većeg od izlazne poreske obaveze u iznosu od 88.665,90 KM

Poslanik SNSD-a Kraljević je kasno u noći 18/19 juna napustio manastir Lovnica, gdje se sklonio tokom akcije Tužilaštva BiH.

Ne zna se gdje se trenutno nalazi, a Tužilaštvo ima namjeru da ga privede u nastavku akcije “Pandora”.

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 30

Ostavite komentar
Name

Nikola

19.06.2014 19:41

Korpus delikt. Sta cemo sada,sta ce reci ovi koji jos ne mogu da prihvate istinu!?

ODGOVORITE
Name

Darko

19.06.2014 19:47

Sta je ovde kriminal, to što je zvao Cvjetinovića???

ODGOVORITE
Name

aco

19.06.2014 19:51

To Vaskovicu kralju.

ODGOVORITE
Name

Laki

19.06.2014 19:51

Mićo Kraljević je sramota ove države!!!Samo pružio je taj pipke na sve strane.Na konferenciji za novinare Miro Džakula,direktor UIO, tvrdi da kriminala ima u oblasti direktnih poreza,odnosno Poreskoj upravi.Tamo, u Poresku upravu je isti ovaj Kraljević postavio svog "pajtaša" Miodraga Miloševića kao pomoćnika direktora!Hoće li ko kontrolisati rad Poreske uprave i Mićinih poslušnika??

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

19.06.2014 20:03

Sad bi "premijerka" rekla: Fakticki, na napisano je obicna spekulacija, jer nije naveden JMB tog Kraljevica i nije evdientno da je to Kraljevic fakticki, a Kraljevica ja inace licno ne poznajem i ne komuniciram osim na sastancima nase drage stranke sa nasim dragim vodjom....

ODGOVORITE
Name

Ljubisa

19.06.2014 20:09

Oslobodice njega Osnovni Sud u Bijeljini i sudija Jelena Markovic.Ona to odlicno radi.

ODGOVORITE
Name

Dragan

19.06.2014 20:20

Velika većina "komentatora" ovdje ne zna da čita. Ovde fino piše: "Nakon što je Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Kraljević Miroslav, pozivajući se na svoje službeno svojstvo stupio putem telefona u kontakt sa Cvjetinović Zdravkom, Pomoćnikom direktora za carine UIO zatražio od Zdravka da kao visoki službenik u UIO omogući pravnom licu IZO Eko Mont iz Vlasenice ostvarivanje prava na povrat PDV-a pa je Zdravko prihvatio zahtjev Kraljević Miroslava i objasnio Miroslavu da će prvo uputiti kontrolu u pravno lice Izo Eko Mont a nakon toga donijeti odluku o povratu PDV-a što je naposljetku i učinio pri čemu se rukovodio interesima Kraljević Mirolsava i pravnog lica Izo Eko Mont iako mu u momentu kada je obećao povrat PDV-a uopštee nije bilo poznato kakvi će nalazi biti izvršene kontrole pa je u skladu sa međusobnim dogovorom od strane Šefa grupe za obradu poreskih prijava RC Tuzla dana 26.03.2013.godine donešeno rješenje kojim se obvezniku PDV-a Izo Eko Mont odobrava povrat razlike ulaznog poreza kao većeg od izlazne poreske obaveze u iznosu od 88.665,90 KM". U prevodu to znači da je Kraljević,"nagovorio" na kriminal Cvjetinovića, u čemu je Kraljevićeva krivica???

ODGOVORITE
Name

dr

19.06.2014 20:28

Re Darko...tvoj IQ je na nivou sobne temperature tj.idiota!

ODGOVORITE
Name

Slaven75

19.06.2014 20:47

Bajina skola! Nista iznenadjujuce, u SNSD vlada opsti kriminal.

ODGOVORITE
Name

JovanBL

19.06.2014 20:48

Pocelo je! Vrijeme je da se razotkrije kriminal SNSD!

ODGOVORITE
Name

Sike

19.06.2014 21:13

Uf...Uf...ovo me totalno razočara. Ako se na ovakvim činjenicama zasniva optužnica ne znam hoće li je sud prihvatiti ili odbaciti. A ako i prihvati šta ako se u ekspertizi pokaže da su inspektori korektno izvršili kontrolu ili nedo bog utvrdili i manji povrat PDV-a. E tek bi to onda značio i moralni i stručni krah i policije i sudstava u BiH. Ko zna možda se Čaušević jednog dana vrati na poziciju direktora UINO .

ODGOVORITE
Name

Daca25

19.06.2014 21:17

Strasno! Do cega je doslo, da se skriva u svetinji poput manastira Lovnice, jedna takva prljavstina od covjeka!Ai sama igumanija manastira je takodje sklona mnogim nepravilnostima, kao sto je ovo na primjer.Hvala Bogu, pa su dosli i ovi dani! Od tog cojeka u posljednjih nekoliko godina na regiji Birac se nije moglo zivjeti, tj. od njegovog bahatog ponasanja! U Vlasenici se bukvalno nista nije moglo desiti, a dok ovaj kriminalac ne kaze "amin", a opet nam je to prepoznatljiva skola njihovog vodje, poznatijeg kao Baja.

ODGOVORITE
Name

Kum

19.06.2014 21:28

Sutra će premijerka raskrinkati ove špekulacije.Ovo rade ovi iz Federacije namjerno kako bi prebacili krizu u RS i naštetili institucijama koje funkcionišu perfektno i besprijekorno.Ko ne vjeruje neka pita Baju.A upetljani su i izdajnici iz opozicije,strani agenti,plaćenici,RTV BN,veterani....hahahaha

ODGOVORITE
Name

xxl

19.06.2014 21:48

Krenulo je...

ODGOVORITE
Name

Nilola

19.06.2014 22:24

Za "Dragan" Dragane,problem je u tome sto je to Kraljeviceva firma i sto je sam sebi to uradio preko Cvjetinovica. Ako to za tebe nije problem,onda ti imas neki drugi problem!?

ODGOVORITE
Name

Kompas

19.06.2014 22:27

Prošlo je nekoliko sati a još se niko iz vlasti nije oglasio da je opozicija kriva za ova hapšenja.

ODGOVORITE
Name

Deki

19.06.2014 23:14

Ovako euforičnih komentara sa sličnom sadržinom bilo je kad je pritvoren Mirko Šarović , Franjo Budimir ili osuđen Mladen Ivanić ,optužen ,osuđen pa oslobođen Dragan Čavić. Šarović je ostvario i visoku odštetu ,političku rehabilitaciju a moguće je da se vrati i na mjesto predsjednika. Zar se ovako nešto ne može ponoviti i slučaju Čaušević.

ODGOVORITE
Name

milorad

19.06.2014 23:17

Gotovi ste!!! I Spiric, i Tegeltija, i Dzombic, i Skrbic,i... Previse ste zla nanjeli.. Previse za tri zivota, ne ovaj jedan.. Bice tu takav skup bitangi da ce milina biti gledati kako cmizdre i mole za milost na sudjenjima.. Gotovi ste!!!

ODGOVORITE
Name

a joj vlasenico

20.06.2014 05:04

sta će sad veliki Baja da kaze. Premijerka faktično zanijemila. Sav novac koji je primao u Novom Sadu, sigurno zna veliki BAJA. Nije to sam Kraljević uradio. Teško narodu osiromašenom. Tuga i zalost zbog siromastva, a jos veća ko nas predstavlja u vlasti.

ODGOVORITE
Name

tdv

20.06.2014 06:11

Ako je samo ovo sporno kladim se u oslobadjajucu na kraju. Ovdje nema krivicnog djela ako je kontrola uradila po zakonu a ako nije onda su u kd inspektori koji su radili kontrolu. Jedino ako je poslije bilo cascenja Cvjetinovica

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

20.06.2014 06:19

Pa Mikula Kraljevski vedri i oblači na regiji Birač. Nijedan komandir stanice nije postavljen a da Mikula nije rekao amin. To je najbolji pajtoš Načelnika policije u Zvorniku i druga Glavnog u Tužilaštvu. Šta su oni sve smutili to ni Drina nebi mogla oprati. Eno brda oko Zvornika počela u Drinu da padaju od stida i srama. Dok je Nečelnik policije ručkovao po Laguniji sa Litvancima a ovi u to doba debelo pljačkali Glinicu Mikula Kraljevski je bio sponzor i pokrovitelj tih orgija. MUP RS u Glinici prikriva kriminal i uništava dokumentaciju da bi zaštitio Načelnika policije, Mikulu, Glavnog druga iz Tužilaštva i tako oprao SNSD-ovce od učešća u pljački veka. Tako je naredio naš Silni Veliki Srbin Baja od Laktaša. Al neće to dugo. Do Oktobra i onda braća ostadoše bez gaća. Mali je ovo svet da bi se nešto kod nas sakriti moglo.

ODGOVORITE
Name

Dare

20.06.2014 09:22

Na stranu kriminal, ali moram da prokomentarišem ovaj zapisanik iz Tužilaštva. 16 redova teksta i sve jedna rečenica! Mila majko, zamislite te stručne tužioce, nije ni čudo što nikoga ne mogu da optuže...

ODGOVORITE
Name

rale

21.06.2014 08:26

Drzava ce biti efikasna kad se podijeli na tri.Cutali ste 9 godina dok je taj radio za vas a sad ste vidjeli sansu da se politicki nesto ucari,pa ste zagraktali.REPUBLIKU SRPSKU NIKADA ne mozete ukinuti,ma ko bio na vlasti.Pare ce zapad nastampati kao i do sada,a granice ostaju.Nadam se da Srbi znaju sta im je ciniti..

ODGOVORITE
Name

Svjedok-saradnik

21.06.2014 09:51

U pravu kao nauci ne postoji termin "u slobodnom prevodu". Veliko je osumnjičen da je počinio KD-a "Nezakonito posredovanje","Učestvovanje u zločinačkoj organizaciji" i "Podstrekivanje na činjenje KD-a". Sve u svemu za svaku tačku optužnice predviđena je kazna zatvora.Za sva navedena djela nadležno je Tužilaštvo i Sud BiH jer se radi o KD-a iz oblasti "Organizovani kriminal"

ODGOVORITE
Name

ZORO

21.06.2014 09:58

POZNAJE LI PREMIJERKA KRALJEVIĆA I JE LI U NJENOJ NADLEŽNOSTI ŠTA ON RADI

ODGOVORITE
Name

Mirko

21.06.2014 14:59

Zivim za dan kada baja i njegovi pomocnici budu odgovarali gdje su narodne pare i da se zaustavi silovanje zdravog razuma.

ODGOVORITE
Name

Boki

21.06.2014 17:33

Samo polako bice i Cvijanovicka negde na spisku.

ODGOVORITE
Name

Loda

22.06.2014 09:02

Miroslav Kraljević se krije u kući Bobana Glišića u selu Trnovo, Opština Vlasenica.

ODGOVORITE
Name

miso

22.06.2014 13:40

Jeste li vise uhapsili ovog bandita ganjate ga ima pet dana?

ODGOVORITE
Name

goran

22.06.2014 20:59

Izgleda da vi nas lazete da je on kriv dosad bi ga na mjesecu nasli,jest on bandit ali nije bas tako pametan da moze da se toliko krije

ODGOVORITE