Припремљена Уредба о приоритетној помоћи

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је да је Влада Републике Српске припремила Уредбу о приоритетној помоћи за санацију штете на стамбеним објектима.

Република Српска 19.06.2014 | 17:44
Припремљена Уредба о приоритетној помоћи

Тегелтија је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да ову Уредбу прво мора разматрати Управни одбор Фонда солидарности за обнову Републике Српске, а након тога и Влада Српске.

"Прије подјеле електронске платне картице грађанима, морамо да усвојимо јединствен регистар штета од поплава, у којем ће бити списак свих домаћинстава која су потопљена и која, према налазу општинских
комисија, имају право на накнаду штете", појаснио је Тегелтија.

Тегелтија је упозорио представнике општинских комисија да се приликом попуне спискова не баве нечасним пословима и да на спискове не стављају људе који нису претрпјели штету јер тиме наносе штету онима који су заиста страдали.

"Почели смо већ добијати званично потписане акте да су поједине општинске комисије ставиле на списак поједина предузећа или домаћинства која заиста нису потопљена. Сваки појединачни акт ћемо размотрити и,
уколико се потврде сумње грађана, о томе обавијестити јавност. Свака таква злоупотреба биће санкционисана Кривичним законом Српске", поручио је Тегелтија.

Он је појаснио да грађани, чији су стамбени објекти погођени поплавама, неће по електронску платну картицу морати долазити у Бањалуку, већ ће лично морати да је преузму у својим срединама, како би се спријечила злоупотреба.

Тегелтија је рекао да ће грађани Српске електронском платном картицом, поред куповине робе, моћи да плате одређене услуге и да сервисирају своје кредите уколико процијене да им је то најбоље рјешење.

"Постигли смо потпуну сагласност са банкама које ће то радити и са њима ће бити постигнути појединачни уговори, као и са сваким предузећем које буде испоручивало робу", истакао је Тегелтија.

Тегелтија је прецизирао да грађани за електронску платну картицу могу купити 64 врсте грађевинског материјала и материјала за инсталације, намјештај, платити комуналне услуге и обавезе према банкама.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јузно Воце

19.06.2014 16:00

Земља плаце под тобом!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в.19.06.2014

19.06.2014 16:52

Овај је опасан криминалац то га одаје она бљузгава фаца, а земља плаче куд хода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

19.06.2014 17:15

А где је сињорита Кончита да нам све то појасни, онако фактички експертски...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРО

19.06.2014 22:35

МОЈ ТЕГЕЛТИЈА;ПРВИ ПРИОРИТЕТ ЈЕ ДА ДАШ ОСТАВКУ НА УПРАВНИ ОДБОР "уио",ДРУГИ ПРИОРИТЕТ МОРАЛНА ОСТАВКА НА ФУНКЦИЈУ КОЈУ ОБАВЉАШ,А ТРЕЋИ ПРИОРИТЕТ НЕ ЗАЈ****АЈ ОВАЈ НАПАЋЕНИ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

19.06.2014 23:53

Готов си бљузго!! Дзаба прицас. Боље би било да оно сто си мазнуо до сад, а за разлику од многих си склонио на сигурно, узимас и нестајес одавде. Тебе бар бљузго не везе ниста за овај крај а и у родном мјесту нико неце заплакати за тобом. Превисе си узео па би било глупо да те гледамо на насловним странама како те приводе и брису под са тобом. Ово сто си мазнуо до сад мозе да троси сљедецих двадесет генерација, да ниста не раде, јер ако буду на тебе и неце бити ни за ста.. Добро је рекао покојни доктор који ти је средјивао први посао, само због кума "Овај це унистити све око себе", био је видовит, помој му дуси..

ОДГОВОРИТЕ