Pripremljena Uredba o prioritetnoj pomoći

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je Vlada Republike Srpske pripremila Uredbu o prioritetnoj pomoći za sanaciju štete na stambenim objektima.

Republika Srpska 19.06.2014 | 17:44
Pripremljena Uredba o prioritetnoj pomoći

Tegeltija je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da ovu Uredbu prvo mora razmatrati Upravni odbor Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, a nakon toga i Vlada Srpske.

"Prije podjele elektronske platne kartice građanima, moramo da usvojimo jedinstven registar šteta od poplava, u kojem će biti spisak svih domaćinstava koja su potopljena i koja, prema nalazu opštinskih
komisija, imaju pravo na naknadu štete", pojasnio je Tegeltija.

Tegeltija je upozorio predstavnike opštinskih komisija da se prilikom popune spiskova ne bave nečasnim poslovima i da na spiskove ne stavljaju ljude koji nisu pretrpjeli štetu jer time nanose štetu onima koji su zaista stradali.

"Počeli smo već dobijati zvanično potpisane akte da su pojedine opštinske komisije stavile na spisak pojedina preduzeća ili domaćinstva koja zaista nisu potopljena. Svaki pojedinačni akt ćemo razmotriti i,
ukoliko se potvrde sumnje građana, o tome obavijestiti javnost. Svaka takva zloupotreba biće sankcionisana Krivičnim zakonom Srpske", poručio je Tegeltija.

On je pojasnio da građani, čiji su stambeni objekti pogođeni poplavama, neće po elektronsku platnu karticu morati dolaziti u Banjaluku, već će lično morati da je preuzmu u svojim sredinama, kako bi se spriječila zloupotreba.

Tegeltija je rekao da će građani Srpske elektronskom platnom karticom, pored kupovine robe, moći da plate određene usluge i da servisiraju svoje kredite ukoliko procijene da im je to najbolje rješenje.

"Postigli smo potpunu saglasnost sa bankama koje će to raditi i sa njima će biti postignuti pojedinačni ugovori, kao i sa svakim preduzećem koje bude isporučivalo robu", istakao je Tegeltija.

Tegeltija je precizirao da građani za elektronsku platnu karticu mogu kupiti 64 vrste građevinskog materijala i materijala za instalacije, namještaj, platiti komunalne usluge i obaveze prema bankama.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Juzno Voce

19.06.2014 16:00

Zemlja place pod tobom!!!

ODGOVORITE
Name

maja v.19.06.2014

19.06.2014 16:52

Ovaj je opasan kriminalac to ga odaje ona bljuzgava faca, a zemlja plače kud hoda.

ODGOVORITE
Name

advokat

19.06.2014 17:15

A gde je sinjorita Končita da nam sve to pojasni, onako faktički ekspertski...

ODGOVORITE
Name

ZORO

19.06.2014 22:35

MOJ TEGELTIJA;PRVI PRIORITET JE DA DAŠ OSTAVKU NA UPRAVNI ODBOR "uio",DRUGI PRIORITET MORALNA OSTAVKA NA FUNKCIJU KOJU OBAVLJAŠ,A TREĆI PRIORITET NE ZAJ****AJ OVAJ NAPAĆENI NAROD.

ODGOVORITE
Name

Milorad

19.06.2014 23:53

Gotov si bljuzgo!! Dzaba pricas. Bolje bi bilo da ono sto si maznuo do sad, a za razliku od mnogih si sklonio na sigurno, uzimas i nestajes odavde. Tebe bar bljuzgo ne veze nista za ovaj kraj a i u rodnom mjestu niko nece zaplakati za tobom. Previse si uzeo pa bi bilo glupo da te gledamo na naslovnim stranama kako te privode i brisu pod sa tobom. Ovo sto si maznuo do sad moze da trosi sljedecih dvadeset generacija, da nista ne rade, jer ako budu na tebe i nece biti ni za sta.. Dobro je rekao pokojni doktor koji ti je sredjivao prvi posao, samo zbog kuma "Ovaj ce unistiti sve oko sebe", bio je vidovit, pomoj mu dusi..

ODGOVORITE