Пензионери иду са СДС-ом на изборе

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић и предсједник Партије уједињених пензионера Илија Стеванчевић потписали су Споразум о заједничком учешћу на предстојећим Општим изборима. 

Република Српска 19.06.2014 | 18:08
Пензионери иду са СДС-ом на изборе

Споразум је потписан с циљем побољшања  положаја најстарије популације у Српској и њим је предвиђено да ове двије странке имају заједничке кандидате за Народну скупштину РС.

Пензионерска популација у Српској је на маргинама друштва и то треба промјенити. 

Пензије нису усклађиване са платама од 2006. до 2012.  године, због чега су пензионери “закинути” за 530 милиона марака. Због тога је пензионере у сету закона о посљедицама поплава требало заобићи. 

Власт према њима и Фонду ПИО треба имати сасвим другачији приступ, сагласни су потписници споразума.

Одговарајући на новинарско питање, због  чега је ПУП одлучио да замјени боју својих дресова и након учешћа у власти окрене се тренутној опозицији, Стеванчевић је рекао да је то учињено, јер актуелна владајућа структура није имала довољно разумјевања за ту странку.

-Нисмо имали ниједно мјесто у управним одборима, нити су запошљавани чланови наших породица, рекао је Стеванчевић додајући да од новог коалиционог партнера очекује равноправнију подјелу власти и залагање за усклађивање пензија.

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Љубомир Посавина

19.06.2014 13:29

Паметни људи, виде да са Додиком и екипом нема срећа. Велика већина грађана Републике Српске је на маргинама друштва. Вријеме је да се то промјени. У октобру ће народ показати да му је доста Милорада Додика и његове банде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

19.06.2014 13:33

Није ми јасно, па до јуче је био под Бајиним шињелом. Мало му је, хтио би још комад колача звани власт. Он може само руку под руку са оним фосилом и полтроном Ракуљом. Младене, прогледај мало..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћирилица

19.06.2014 13:35

Само хапсит Милокрадову баггу , направили су штете ко 5 поплава , и НАРАВНО ОДУЗЕТИ СВУ ИМОВИНУ ... БАНДО ЦРВЕНА . НЕ ЗАБОРАВИТИ НИ НАШЕ БИЈЕЉИНЦЕ , ПОГОТОВО ВЕТЕРИНАРА миловановића , тајкуна бобара , и НАРАВНО златана .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупости

19.06.2014 13:55

Ја у куци имам три пензионера. Сви гласају за СНСД. Ко јос постује договор измедју Босица и Стеванцевица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бато

19.06.2014 14:24

Босиц треба да одбаци овог тзв. партнера, јер цовјек све сто је рекао противно је промјенама које Савез најављује. Казе одлази од додика јер није запосљавао њихове цланове, знаци хоце наставак партијског записљавања, а и како запослити пензионера а да то није рад на црно. Друго 3 године си у добру био са милом, па буди с њим и у злу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

којо

19.06.2014 14:40

Свим пензионерима којима је овај систем добар, треба одузети право гласа јер 100% имају Алцхајмерову болест

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

19.06.2014 15:01

Ова мрцина хоце да неко преко везе запосљава његову фамилију! Драги господине ми хоцемо да сви имамо једнака права при запосљавању а не по Додиковом рецепту како си оцито науцио да послове добијају само дјеца партијаса. И какве ти управне одборе хоцес, зар вец немас примање на основу пензије и јел мислис да и млади факултетски образовани људи не треба да раде и некада остваре право на пензију? Ако овог подлаца Босиц прими у коалицију мора бити сигуран да це висе гласова изгубити него добити. Босиц се мора јавно дистанцирати од оваквих проклетника и промотера непотизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антисоцијалиста

19.06.2014 15:46

Добра вијест. Велике су шансе да социјалисти неће ући у Скупштину јер су им пола гласова (барем) носили пензионери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

19.06.2014 16:10

Пензионери су направили погреску сто су склопили споразум са Босицем требали су са Додиком јер он је једини цовјек да отјера сву омладину у треце земље тако би Република Српаска остала вама старијима. Пропустили сте своју сансу за будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

19.06.2014 18:22

Па ја кога год пензионера позњем казе гласаце за снсд-е.јер свјесни су ако додје сдс пензија неце ни бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре лазар

19.06.2014 19:45

Па сад их нема, висе од пола пензија за јуни мјесец није исплацено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРО

19.06.2014 22:13

СВАКИ ГЛАС ЈЕ БИТАН ДА СЕ ДОЂЕ ДО ПОЗИЦИЈЕ.САД ОВИ ШТО СУ ДО ДАНАС ИМАЛИ ПЕНЗИОНЕРЕ У ГЛАСАЧКОЈ МАШИНЕРИЈИ ОДЈЕДНОМ ПЉУЈУ ПО ЊИМА И ЊИХОВОМ РУКОВОДСТВУ.ВИДЈЕЛИ ПЕНЗИОНЕРИ ДА ИМ ОВИ НА ВЛАСТИ ОДЕРАШЕ И ВЛАСТИТУ КОЖУ.

ОДГОВОРИТЕ