Penzioneri idu sa SDS-om na izbore

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić i predsjednik Partije ujedinjenih penzionera Ilija Stevančević potpisali su Sporazum o zajedničkom učešću na predstojećim Opštim izborima. 

Republika Srpska 19.06.2014 | 18:08
Penzioneri idu sa SDS-om na izbore

Sporazum je potpisan s ciljem poboljšanja  položaja najstarije populacije u Srpskoj i njim je predviđeno da ove dvije stranke imaju zajedničke kandidate za Narodnu skupštinu RS.

Penzionerska populacija u Srpskoj je na marginama društva i to treba promjeniti. 

Penzije nisu usklađivane sa platama od 2006. do 2012.  godine, zbog čega su penzioneri “zakinuti” za 530 miliona maraka. Zbog toga je penzionere u setu zakona o posljedicama poplava trebalo zaobići. 

Vlast prema njima i Fondu PIO treba imati sasvim drugačiji pristup, saglasni su potpisnici sporazuma.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, zbog  čega je PUP odlučio da zamjeni boju svojih dresova i nakon učešća u vlasti okrene se trenutnoj opoziciji, Stevančević je rekao da je to učinjeno, jer aktuelna vladajuća struktura nije imala dovoljno razumjevanja za tu stranku.

-Nismo imali nijedno mjesto u upravnim odborima, niti su zapošljavani članovi naših porodica, rekao je Stevančević dodajući da od novog koalicionog partnera očekuje ravnopravniju podjelu vlasti i zalaganje za usklađivanje penzija.

BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Ljubomir Posavina

19.06.2014 13:29

Pametni ljudi, vide da sa Dodikom i ekipom nema sreća. Velika većina građana Republike Srpske je na marginama društva. Vrijeme je da se to promjeni. U oktobru će narod pokazati da mu je dosta Milorada Dodika i njegove bande.

ODGOVORITE
Name

Vožd

19.06.2014 13:33

Nije mi jasno, pa do juče je bio pod Bajinim šinjelom. Malo mu je, htio bi još komad kolača zvani vlast. On može samo ruku pod ruku sa onim fosilom i poltronom Rakuljom. Mladene, progledaj malo..

ODGOVORITE
Name

Ћирилица

19.06.2014 13:35

Само хапсит Милокрадову баггу , направили су штете ко 5 поплава , и НАРАВНО ОДУЗЕТИ СВУ ИМОВИНУ ... БАНДО ЦРВЕНА . НЕ ЗАБОРАВИТИ НИ НАШЕ БИЈЕЉИНЦЕ , ПОГОТОВО ВЕТЕРИНАРА миловановића , тајкуна бобара , и НАРАВНО златана .

ODGOVORITE
Name

Gluposti

19.06.2014 13:55

Ja u kuci imam tri penzionera. Svi glasaju za SNSD. Ko jos postuje dogovor izmedju Bosica i Stevancevica?

ODGOVORITE
Name

bato

19.06.2014 14:24

Bosic treba da odbaci ovog tzv. partnera, jer covjek sve sto je rekao protivno je promjenama koje Savez najavljuje. Kaze odlazi od dodika jer nije zaposljavao njihove clanove, znaci hoce nastavak partijskog zapisljavanja, a i kako zaposliti penzionera a da to nije rad na crno. Drugo 3 godine si u dobru bio sa milom, pa budi s njim i u zlu...

ODGOVORITE
Name

kojo

19.06.2014 14:40

Svim penzionerima kojima je ovaj sistem dobar, treba oduzeti pravo glasa jer 100% imaju Alchajmerovu bolest

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

19.06.2014 15:01

Ova mrcina hoce da neko preko veze zaposljava njegovu familiju! Dragi gospodine mi hocemo da svi imamo jednaka prava pri zaposljavanju a ne po Dodikovom receptu kako si ocito naucio da poslove dobijaju samo djeca partijasa. I kakve ti upravne odbore hoces, zar vec nemas primanje na osnovu penzije i jel mislis da i mladi fakultetski obrazovani ljudi ne treba da rade i nekada ostvare pravo na penziju? Ako ovog podlaca Bosic primi u koaliciju mora biti siguran da ce vise glasova izgubiti nego dobiti. Bosic se mora javno distancirati od ovakvih prokletnika i promotera nepotizma.

ODGOVORITE
Name

Antisocijalista

19.06.2014 15:46

Dobra vijest. Velike su šanse da socijalisti neće ući u Skupštinu jer su im pola glasova (barem) nosili penzioneri.

ODGOVORITE
Name

ISTINA

19.06.2014 16:10

Penzioneri su napravili pogresku sto su sklopili sporazum sa Bosicem trebali su sa Dodikom jer on je jedini covjek da otjera svu omladinu u trece zemlje tako bi Republika Srpaska ostala vama starijima. Propustili ste svoju sansu za buducnost.

ODGOVORITE
Name

lazar

19.06.2014 18:22

Pa ja koga god penzionera poznjem kaze glasace za snsd-e.jer svjesni su ako dodje sds penzija nece ni biti.

ODGOVORITE
Name

re lazar

19.06.2014 19:45

Pa sad ih nema, vise od pola penzija za juni mjesec nije isplaceno...

ODGOVORITE
Name

ZORO

19.06.2014 22:13

SVAKI GLAS JE BITAN DA SE DOĐE DO POZICIJE.SAD OVI ŠTO SU DO DANAS IMALI PENZIONERE U GLASAČKOJ MAŠINERIJI ODJEDNOM PLJUJU PO NJIMA I NJIHOVOM RUKOVODSTVU.VIDJELI PENZIONERI DA IM OVI NA VLASTI ODERAŠE I VLASTITU KOŽU.

ODGOVORITE