Поново отказано суђење генералу Младићу

Наставак суђења некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске Ратку Младићу и данас је отказано, четврти дан за редом, јер се генерал Младић још није опоравио од болести.

 

Република Српска 19.06.2014 | 16:07
Поново отказано суђење генералу Младићу

Хашки трибунал је објавио формулар у којем је Младић навео да се не осјећа добро и да не може да  присуствује суђењу. Младић је, у истом формулару, одбио да потврди да се одриче права да буде у судници, односно да дозволи да се суђење настави без њега, преносе београдски медији.

Медицински техничар из судског притвора на формулару је руком дописао:

- "Младић је јуче враћен у притворску јединицу и неопходно му је да се опорави од боравка у болници. Он није у стању да данас присуствује суђењу".


Младићев адвокат Бранко Лукић рекао је Срни раније да генерал Младић има проблема са стомачним вирусом и да је слаб, изморен и у доста лошем стању. Лукић је рекао да је генерал Младић био пребачен у болницу у Броново и тамо задржан одређено вријеме, а да је онда враћен у амбуланту притворске јединице. Он је нагласио да на Младића велики утицај има суђење, односно то што му се суди сваки дан по цио дан.


Предсједавајући судија Алфонс Ори је, на кратком засједању у уторак, наставак процеса одгодио на "неодређено вријеме", односно док Младић не оздрави.

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар