Ponovo otkazano suđenje generalu Mladiću

Nastavak suđenja nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i danas je otkazano, četvrti dan za redom, jer se general Mladić još nije oporavio od bolesti.

 

Republika Srpska 19.06.2014 | 16:07
Ponovo otkazano suđenje generalu Mladiću

Haški tribunal je objavio formular u kojem je Mladić naveo da se ne osjeća dobro i da ne može da  prisustvuje suđenju. Mladić je, u istom formularu, odbio da potvrdi da se odriče prava da bude u sudnici, odnosno da dozvoli da se suđenje nastavi bez njega, prenose beogradski mediji.

Medicinski tehničar iz sudskog pritvora na formularu je rukom dopisao:

- "Mladić je juče vraćen u pritvorsku jedinicu i neophodno mu je da se oporavi od boravka u bolnici. On nije u stanju da danas prisustvuje suđenju".


Mladićev advokat Branko Lukić rekao je Srni ranije da general Mladić ima problema sa stomačnim virusom i da je slab, izmoren i u dosta lošem stanju. Lukić je rekao da je general Mladić bio prebačen u bolnicu u Bronovo i tamo zadržan određeno vrijeme, a da je onda vraćen u ambulantu pritvorske jedinice. On je naglasio da na Mladića veliki uticaj ima suđenje, odnosno to što mu se sudi svaki dan po cio dan.


Predsjedavajući sudija Alfons Ori je, na kratkom zasjedanju u utorak, nastavak procesa odgodio na "neodređeno vrijeme", odnosno dok Mladić ne ozdravi.

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar