На испитивању ухапшени у акцији “Пандора”

Лица ухапшена у оквиру акције "Пандора" налазе се на испитивању и већ сада је извјесно да ће Тужилаштво БиХ предложити притвор за већи број лишених слободе, изјавио је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Босна и Херцеговина 19.06.2014 | 11:19
На испитивању ухапшени у акцији “Пандора”

Он је напоменуо да ће се мјере притвора предложити због опасности од бјекства или утицаја на свједоке и саучеснике.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ јуче су на ширем подручју БиХ, у акцији "Пандора", слободе лишили 40 од 54 лица која су предмет истраге, а претреси објеката извршени су на око 40 локација.

Претреси су извршени на подручју Сарајева, Илиџе, Источног Сарајева, Илијаша, Кисељака, Тузле, Брчког, Градачца, Сребреника, Добоја, Добоја Југа, Тешња, Челића, Бањалуке, Брода, Градишке, Козарске Дубице, Челинца, Котор Вароши, Дервенте, Приједора, Бихаћа, Бијељине и Зворника, а обухваћене су и службене просторије Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ.

Акцијом су били обухваћени и бивши и актуелни високопозиционирани службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ и царински службеници.

Лица обухваћена истрагом осумњичена су да су починила кривично дјело организованог криминала у вези са кривичним дјелима пореска утаја или превара, царинска превара, прање новца и злоупотреба положаја или овлаштења, у вези са увозом текстилне и друге робе у БиХ.

У јучерашњој акцији ухапшени су и бивши директор Управе за индиректно опорезивање БиХ Кемал Чаушевић, помоћник директора Сектора за царине Здравко Цвјетиновић, бивши шеф царинске испоставе Сарајево Алија Машић, бивши шеф царинске испоставе Градишка Недељко Миловановић, као и бивши шеф царинске испоставе Брод Миленко Микић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

папагај

19.06.2014 09:42

Да овако политицари као ови мафијаси сарадјују (без националне одреднице, БиХ би одавно лицила на Свајцарску. Политицари стварају своје националне лопове, без ентитетских граница, а када их треба у затворе трпати онда "нуде" ентитетске затворе како би им могли несметано ици у посјету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

семсо

19.06.2014 10:29

Све су то Додикови људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

19.06.2014 10:32

Коме ми плацамо порезе и пустамо да нас контролису?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

19.06.2014 10:50

Сада их саслусајте договорите се колико це дати правосудју па их пустите куци тако ви то радите

ОДГОВОРИТЕ