Na ispitivanju uhapšeni u akciji “Pandora”

Lica uhapšena u okviru akcije "Pandora" nalaze se na ispitivanju i već sada je izvjesno da će Tužilaštvo BiH predložiti pritvor za veći broj lišenih slobode, izjavio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Bosna i Hercegovina 19.06.2014 | 11:19
Na ispitivanju uhapšeni u akciji “Pandora”

On je napomenuo da će se mjere pritvora predložiti zbog opasnosti od bjekstva ili uticaja na svjedoke i saučesnike.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ juče su na širem području BiH, u akciji "Pandora", slobode lišili 40 od 54 lica koja su predmet istrage, a pretresi objekata izvršeni su na oko 40 lokacija.

Pretresi su izvršeni na području Sarajeva, Ilidže, Istočnog Sarajeva, Ilijaša, Kiseljaka, Tuzle, Brčkog, Gradačca, Srebrenika, Doboja, Doboja Juga, Tešnja, Čelića, Banjaluke, Broda, Gradiške, Kozarske Dubice, Čelinca, Kotor Varoši, Dervente, Prijedora, Bihaća, Bijeljine i Zvornika, a obuhvaćene su i službene prostorije Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

Akcijom su bili obuhvaćeni i bivši i aktuelni visokopozicionirani službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH i carinski službenici.

Lica obuhvaćena istragom osumnjičena su da su počinila krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, carinska prevara, pranje novca i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u vezi sa uvozom tekstilne i druge robe u BiH.

U jučerašnjoj akciji uhapšeni su i bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemal Čaušević, pomoćnik direktora Sektora za carine Zdravko Cvjetinović, bivši šef carinske ispostave Sarajevo Alija Mašić, bivši šef carinske ispostave Gradiška Nedeljko Milovanović, kao i bivši šef carinske ispostave Brod Milenko Mikić.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

papagaj

19.06.2014 09:42

Da ovako politicari kao ovi mafijasi saradjuju (bez nacionalne odrednice, BiH bi odavno licila na Svajcarsku. Politicari stvaraju svoje nacionalne lopove, bez entitetskih granica, a kada ih treba u zatvore trpati onda "nude" entitetske zatvore kako bi im mogli nesmetano ici u posjetu...

ODGOVORITE
Name

semso

19.06.2014 10:29

Sve su to Dodikovi ljudi

ODGOVORITE
Name

zoran

19.06.2014 10:32

Kome mi placamo poreze i pustamo da nas kontrolisu?!

ODGOVORITE
Name

xxx

19.06.2014 10:50

Sada ih saslusajte dogovorite se koliko ce dati pravosudju pa ih pustite kuci tako vi to radite

ODGOVORITE