Толе: О селектору следеће седмице

Донећемо верујем најбољу одлуку, а морам апострофирати да имамо тим који је способан не само да избори пласман на ЕП већ и да на самом турниру игра значајну улогу – каже председнк ФСС.

Фудбал 19.06.2014 | 10:40
Толе: О селектору следеће седмице

Репрезентација је испунила своју мисију на турнеји по САД и Бразилу, али одговор на оно најважније питање, да ли смо добили селектора за наредни циклус квалификација за пласман на ЕП 2016. нисмо добили.

Није тајна, мишљења око даљег статуса в.д. селектора Љубинка Друловића су подељена, једни мисле да нема искуства, знања и ауторитета за вођење најбољег националног тима, други пак да заслужује шансу после освојеног злата са Омладинском репрезентацијом на ЕП у Литванији. А челни људи Савеза знају да немају права на грешку, јер пласман на ЕП 2016. године у Француску је од капиталног значаја за српски фудбал.

С друге стране, проходност на ЕП је толика (две репрезентације из групе иду директно, трећа кроз бараж) да би Србија и „без селектора“ морала да избори пласман на континентално такмичење. Једноставно, имамо квалитет који нико неоспорава, али опет потребан је прави човек који ће са клупе да креира победе.

- Следеће недеље почињемо разговоре који ће нас довести до коначног решења – истиче за “Спорт” председник ФСС Томислав Караџић. - Видећемо и став струке, обавићемо неопходне консултације и верујем донети добру одлуку.

Утисак је да избор и није велик, напротив...

- Пред нама су квалификације од великог значаја, а знамо сви да имамо тим способан да не само избори пласман на ЕП већ игра и значајну улогу на самом такмичењу. А избор? Рекао сам, решићемо то сходно тренутку, верујем на најбољи начин.

Станојевић је био пред промоцијом, сада је тренер у Израелу, Муслин се помињао као кандидат, недавно је преузео руски Амкар, остали су Стојковић, Тумбаковић... Стиче се утисак да је, ипак, Друловић најближи ласкавој, али и одговорној функцији?

- Нећу говорити у процентима, али видим да су мени блиски сарадници дали свој глас. Друловићеве шансе, дакле, нису мале, али ништа још није решено.

Има оних који сматрају да би Радован Ћурчић, селектор младе репрезентације био прави избор...

- Ради сјајан посао са младом репрезентацијом и свакако је перспектива за селектора А тима. Међутим, пред нама су крај квалификација за младе, мечеви баража и жеља да изборимо пласман на ЕП. Како би то изгледало да сада све истумбамо... Не.

Одлука о томе ко ће да нас води до ЕП у Француској пада, дакле, током следеће недеље?

- Још мало стрпљења... Избор није велики, а ко год да буде имаће формиран тим за пласман на ЕП и добар резултат на истом – закључио је Томислав Караџић.

Одиграли смо добру утакмицу против Бразила, а у сусретима са Јамајком и Панамом показали различита лица. И капитен Бранислав Ивановић је рекао да нама нису проблем велике већ мале екипе. Уосталом то се и видело кроз неколико минулих квалификационих циклуса када смо боље пролазили у сусретима са Шпанијом, Португалијом, Италијом или Француском него Азербејџаном, Јерменијом, Казахстаном, Естонијом...

- Знам шта мислите. Мој савет будућем селектору је да спреми тим против Јерменије и Албаније као да игра са Бразилом! Јасно је да уколико забележимо добар старт, онда нам је Француска веома близу. Без обзира што би остало још много да се игра. Три уводна меча су веома важна, као уосталом и целе квалификације, али исходи тих дуела креирају ти амбијент и расположење – јасан је Караџић.

Коментари / 0

Оставите коментар