Tole: O selektoru sledeće sedmice

Donećemo verujem najbolju odluku, a moram apostrofirati da imamo tim koji je sposoban ne samo da izbori plasman na EP već i da na samom turniru igra značajnu ulogu – kaže predsednk FSS.

Fudbal 19.06.2014 | 10:40
Tole: O selektoru sledeće sedmice

Reprezentacija je ispunila svoju misiju na turneji po SAD i Brazilu, ali odgovor na ono najvažnije pitanje, da li smo dobili selektora za naredni ciklus kvalifikacija za plasman na EP 2016. nismo dobili.

Nije tajna, mišljenja oko daljeg statusa v.d. selektora Ljubinka Drulovića su podeljena, jedni misle da nema iskustva, znanja i autoriteta za vođenje najboljeg nacionalnog tima, drugi pak da zaslužuje šansu posle osvojenog zlata sa Omladinskom reprezentacijom na EP u Litvaniji. A čelni ljudi Saveza znaju da nemaju prava na grešku, jer plasman na EP 2016. godine u Francusku je od kapitalnog značaja za srpski fudbal.

S druge strane, prohodnost na EP je tolika (dve reprezentacije iz grupe idu direktno, treća kroz baraž) da bi Srbija i „bez selektora“ morala da izbori plasman na kontinentalno takmičenje. Jednostavno, imamo kvalitet koji niko neosporava, ali opet potreban je pravi čovek koji će sa klupe da kreira pobede.

- Sledeće nedelje počinjemo razgovore koji će nas dovesti do konačnog rešenja – ističe za “Sport” predsednik FSS Tomislav Karadžić. - Videćemo i stav struke, obavićemo neophodne konsultacije i verujem doneti dobru odluku.

Utisak je da izbor i nije velik, naprotiv...

- Pred nama su kvalifikacije od velikog značaja, a znamo svi da imamo tim sposoban da ne samo izbori plasman na EP već igra i značajnu ulogu na samom takmičenju. A izbor? Rekao sam, rešićemo to shodno trenutku, verujem na najbolji način.

Stanojević je bio pred promocijom, sada je trener u Izraelu, Muslin se pominjao kao kandidat, nedavno je preuzeo ruski Amkar, ostali su Stojković, Tumbaković... Stiče se utisak da je, ipak, Drulović najbliži laskavoj, ali i odgovornoj funkciji?

- Neću govoriti u procentima, ali vidim da su meni bliski saradnici dali svoj glas. Drulovićeve šanse, dakle, nisu male, ali ništa još nije rešeno.

Ima onih koji smatraju da bi Radovan Ćurčić, selektor mlade reprezentacije bio pravi izbor...

- Radi sjajan posao sa mladom reprezentacijom i svakako je perspektiva za selektora A tima. Međutim, pred nama su kraj kvalifikacija za mlade, mečevi baraža i želja da izborimo plasman na EP. Kako bi to izgledalo da sada sve istumbamo... Ne.

Odluka o tome ko će da nas vodi do EP u Francuskoj pada, dakle, tokom sledeće nedelje?

- Još malo strpljenja... Izbor nije veliki, a ko god da bude imaće formiran tim za plasman na EP i dobar rezultat na istom – zaključio je Tomislav Karadžić.

Odigrali smo dobru utakmicu protiv Brazila, a u susretima sa Jamajkom i Panamom pokazali različita lica. I kapiten Branislav Ivanović je rekao da nama nisu problem velike već male ekipe. Uostalom to se i videlo kroz nekoliko minulih kvalifikacionih ciklusa kada smo bolje prolazili u susretima sa Španijom, Portugalijom, Italijom ili Francuskom nego Azerbejdžanom, Jermenijom, Kazahstanom, Estonijom...

- Znam šta mislite. Moj savet budućem selektoru je da spremi tim protiv Jermenije i Albanije kao da igra sa Brazilom! Jasno je da ukoliko zabeležimo dobar start, onda nam je Francuska veoma blizu. Bez obzira što bi ostalo još mnogo da se igra. Tri uvodna meča su veoma važna, kao uostalom i cele kvalifikacije, ali ishodi tih duela kreiraju ti ambijent i raspoloženje – jasan je Karadžić.

Komentari / 0

Ostavite komentar