Шпански медији: Ово је крај!

Шпански медији сагласни су у оцени да је дошао крај једне ере после пораза репрезентације Шпаније од Чилеа са 2:0 у другом колу Мундијала у Бразилу.

Фудбал 19.06.2014 | 10:15
Шпански медији: Ово је крај!

’Фурија’ је у првом колу доживела дебакл, поразом од Холандије са 5:1, а иако су многи мислили да је то био само лош дан изабраника Висентеа дел Боскеа, уследило је отрежњење.

Бољи од Шпанаца били су Чилеанци, што знали да актуелни шампион више нема шансе за одбрану титуле. У последњем колу, селекцију Шпаније очекује сусрет са Аустралијом, која такође има два пораза, па ће се тај дуел играти за престиж.

Тренутну ситуацију можда најбоље осликава насловна страна „Марке“, на којој стоји велика слика Андреса Инијесте с леђа, уз наслов: „Ово је крај“.

Шпанија је у Бразил стигла непоражена на последња три велика такмичења. ’Црвена фурија’ је доминацију започела 2008. године на Европском првенству у Аустрији и Швајцарској, наставила ју је на Светском првенству у Јужној Африци, а потом и на Шампионату ’Старог континента’ у Пољској и Украјини пре две године.

Међутим, као и увек, свакој доминацији у неком тренутку дође крај, али се може рећи да нико није очекивао да ће је Шпанци дочекати на овај начин.

Коментари / 0

Оставите коментар