Španski mediji: Ovo je kraj!

Španski mediji saglasni su u oceni da je došao kraj jedne ere posle poraza reprezentacije Španije od Čilea sa 2:0 u drugom kolu Mundijala u Brazilu.

Fudbal 19.06.2014 | 10:15
Španski mediji: Ovo je kraj!

’Furija’ je u prvom kolu doživela debakl, porazom od Holandije sa 5:1, a iako su mnogi mislili da je to bio samo loš dan izabranika Visentea del Boskea, usledilo je otrežnjenje.

Bolji od Španaca bili su Čileanci, što znali da aktuelni šampion više nema šanse za odbranu titule. U poslednjem kolu, selekciju Španije očekuje susret sa Australijom, koja takođe ima dva poraza, pa će se taj duel igrati za prestiž.

Trenutnu situaciju možda najbolje oslikava naslovna strana „Marke“, na kojoj stoji velika slika Andresa Inijeste s leđa, uz naslov: „Ovo je kraj“.

Španija je u Brazil stigla neporažena na poslednja tri velika takmičenja. ’Crvena furija’ je dominaciju započela 2008. godine na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj, nastavila ju je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a potom i na Šampionatu ’Starog kontinenta’ u Poljskoj i Ukrajini pre dve godine.

Međutim, kao i uvek, svakoj dominaciji u nekom trenutku dođe kraj, ali se može reći da niko nije očekivao da će je Španci dočekati na ovaj način.

Komentari / 0

Ostavite komentar