Имају ли Бразилци шампионски нерв?

Неповерење јавности вратило се после ремија домаћина Светског шампионата са Мексиком. Тијаго Силва: Ово је Мундијал, сваки меч ће бити све тежи.

Фудбал 19.06.2014 | 09:41
Имају ли Бразилци шампионски нерв?

Бразил није блистао на старту против Хрватске, али је резултат покрио мањкавости у игри. После 0:0 против Мексика, у јавости и међу навијачима поново се вратила сумња у Сколаријев тим, јер многи сматрају да нема ону потребну шампионску крв коју су имале генерације које су се пеле на кров света.

Медији су углавном критични према начину игре, Нејмар и Оскар су били потпуно искључени од стране хитре и мобилне одбране Мексиканаца. С правом се питају како ће без учинка првих асова Бразил проћи против Немачке, Холандије, Аргентине...

- Ми играмо на исти начин и сви ривали се углавном баве нама, начином како да нас зауставе и врло мало њих остаје доследан својој игри и филозофији. Не изгубити од Бразила је за многе подвиг, а ми све то знамо. Ово је Мундијал, сваки меч ће бити све тежи. Морамо да будемо стрпљиви и да надограђујемо нашу игру. Могли смо да победимо и трећи меч у групи себи учинимо лакшим. Нисмо успели јер се Мексико квалитетно одбранио и идемо даље - истакао је штопер Бразила Тијаго Силва.

Селектору „селекаоа“ Фелипеу Сколарију засметали су коментари да је Мексико потцењен.

- Нисам задовољан резултатом, јер би нас победа већ одвела у други круг. Али, људи су овде луди ако су заборавили да се игра Мундијал, да свака селекција жели исто што и Бразил и да само због тога заслужују велики респект. Мексико је озбиљан тим, било је шанси на обе стране, могао је тас на ваги да превагне у нашу корист да Очоа није бранио немогуће. Лично сматрам да смо одиграли боље него против Хрватске и то ми само говори да наша идеја иде у добром правцу. Ми играмо на исти начин, са истом жељом већ 20 утакмица. И бићемо све бољи, ја нисам забринут - истакао је Сколари.

Пресудио је Хрватској, али га је мало било против Мексика. Нејмар је био прекривен „сомбреросима“, и оно мало простора што му је биуло остављено није било довољно да угрози Очоу. Магични шут главом прославио је голмана Мексика.

- Не питајте ме ништа, баш сам нервозан - прокоментарисао је ас Барселоне после меча...

Коментари / 0

Оставите коментар