Imaju li Brazilci šampionski nerv?

Nepoverenje javnosti vratilo se posle remija domaćina Svetskog šampionata sa Meksikom. Tijago Silva: Ovo je Mundijal, svaki meč će biti sve teži.

Fudbal 19.06.2014 | 09:41
Imaju li Brazilci šampionski nerv?

Brazil nije blistao na startu protiv Hrvatske, ali je rezultat pokrio manjkavosti u igri. Posle 0:0 protiv Meksika, u javosti i među navijačima ponovo se vratila sumnja u Skolarijev tim, jer mnogi smatraju da nema onu potrebnu šampionsku krv koju su imale generacije koje su se pele na krov sveta.

Mediji su uglavnom kritični prema načinu igre, Nejmar i Oskar su bili potpuno isključeni od strane hitre i mobilne odbrane Meksikanaca. S pravom se pitaju kako će bez učinka prvih asova Brazil proći protiv Nemačke, Holandije, Argentine...

- Mi igramo na isti način i svi rivali se uglavnom bave nama, načinom kako da nas zaustave i vrlo malo njih ostaje dosledan svojoj igri i filozofiji. Ne izgubiti od Brazila je za mnoge podvig, a mi sve to znamo. Ovo je Mundijal, svaki meč će biti sve teži. Moramo da budemo strpljivi i da nadograđujemo našu igru. Mogli smo da pobedimo i treći meč u grupi sebi učinimo lakšim. Nismo uspeli jer se Meksiko kvalitetno odbranio i idemo dalje - istakao je štoper Brazila Tijago Silva.

Selektoru „selekaoa“ Felipeu Skolariju zasmetali su komentari da je Meksiko potcenjen.

- Nisam zadovoljan rezultatom, jer bi nas pobeda već odvela u drugi krug. Ali, ljudi su ovde ludi ako su zaboravili da se igra Mundijal, da svaka selekcija želi isto što i Brazil i da samo zbog toga zaslužuju veliki respekt. Meksiko je ozbiljan tim, bilo je šansi na obe strane, mogao je tas na vagi da prevagne u našu korist da Očoa nije branio nemoguće. Lično smatram da smo odigrali bolje nego protiv Hrvatske i to mi samo govori da naša ideja ide u dobrom pravcu. Mi igramo na isti način, sa istom željom već 20 utakmica. I bićemo sve bolji, ja nisam zabrinut - istakao je Skolari.

Presudio je Hrvatskoj, ali ga je malo bilo protiv Meksika. Nejmar je bio prekriven „sombrerosima“, i ono malo prostora što mu je biulo ostavljeno nije bilo dovoljno da ugrozi Očou. Magični šut glavom proslavio je golmana Meksika.

- Ne pitajte me ništa, baš sam nervozan - prokomentarisao je as Barselone posle meča...

Komentari / 0

Ostavite komentar