Срђан Љубојевић послије затвора иде у професоре

Након што је на Шумарском факултету Универзитета у Бањалуци послије хапшења остао без посла, Срђан Љубојевић, бивши директор ЈП "Шуме РС", могао би ни мање ни више бити изабран у звање редовног професора на Универзитету у Источном Сарајеву, пишу “Независне новине".

Република Српска 19.06.2014 | 15:46
Срђан Љубојевић послије затвора иде у професоре

Наиме, Љубојевић се једини пријавио на конкурс за избор наставника у звање редовни професор за ужу научну област Кориштење шумских ресурса, а комисија, коју је формирао Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, написала је извјештај којим се Наставно-научном вијећу овог факултета и Сенату Универзитета Источно Сарајево препоручује његово именовање у звање редовног професора.

У извјештају је, између осталог, наведено да Љубојевић испуњава све законом прописане услове, да је био једини кандидат и да се ради о импресивном научном и стручном раднику.

Извор "Независних" близак Универзитету каже да су Љубојевићева пријава на конкурс и извјештај комисије разочарали готово све професоре шумарства, који, страхујући за сопствене позиције, не смију гласно да говоре и побуне се против његовог избора.

"Извјештај комисије којим се Наставно-научном вијећу Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву препоручује да Сенату Универзитета предложи да изабере Љубојевића за редовног професора је скандалозан. Многи сумњају да Љубојевић не испуњава све законом прописане услове да буде изабран у звање редовног професора", испричао је извор "Независних", који не жели да му помињемо име.


Са Срђаном Љубојевићем јуче нисмо успјели ступити у контакт јер се није јављао на мобилни телефон.

Подсјећања ради, Љубојевић је крајем 2012. године пред Окружним судом у Бањалуци због примања мита осуђен на годину дана затвора и новчану казну од 10.000 КМ.

Осим затворске и новчане казне, Љубојевићу је пресудом забрањено да у наредних пет година обавља било какав посао у органима управе, као и посао одговорних лица у јавним предузећима и привредним субјектима.

Митар Новаковић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву, у Љубојевићевој кандидатури за редовног професора не види ништа спорно, наглашавајући да он још није изабран и да је процедура у току.

"Има човјек право да се кандидује и нама треба професора. Професора не можете наћи на пијаци", каже Новаковић.

Весна Милић, декан Пољопривредног факултета у Источном Сарајеву, каже да не зна хоће ли Љубојевић бити именован и да извјештај комисије иде на сједницу Наставно-научног вијећа па послије Сенату Универзитета.

"Сенат на крају о томе одлучује", каже Милићева.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

тт

19.06.2014 06:58

Ма може код нас свашта!!! Треба му дати колица и метлу, а не катедру!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

19.06.2014 07:01

Када сиротиња трази посао у комуналцу обавезно мора доставити потврду о неказњавању и неводјењу кривицног поступка, у преведу ако је осудјиван или се против њега води кривицни поступак нема теорије да добије ни тако одговоран посао као сто је оператер на метли и лопати.Оцито у овој накарадној дрзави постоје два законика један за сиротињу а други за бандите блиске владајуцим олигархијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош Кецман

19.06.2014 07:14

То сто је цовијек осудјен (мозда је била преблага казна) и одлезао у затвору своје не мора знацити да је лос струцњак. Мислим да се једном морамо ријесити предрасуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

његов студент

19.06.2014 07:23

Познавајуци професора, постеног цовјека, ово сто му се десило је намјестено, а назалост овај народ не воли струцњаке, сколоване, вец из злобе и зависти малоградјанске коментарисе против њега. А та злоба и завист мислим да је у насем народу назалост пресла критицну масу. Из српског језика треба избацити ријец срамота, образ, постење јер тога висе нема. Нека нам је Бог у помоци, !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

19.06.2014 07:30

Ако му је намјестено трба да се избори да то доказе,али у овој земљи све је могуце.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

19.06.2014 07:53

Хоћу ли икад прочитати да кад неког разбојника ухвате да тај исти разбојника казе да је крив..а не неке шупљаке,те намјештено..те подметнуто и слицне глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раб Бозији

19.06.2014 08:38

Професор за лоповлук,непостење,петоколонаство (краде од свог народа) и то је примјер за младе???!!! Је ли"???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандокан

19.06.2014 09:06

Хе, хе, хе предаваће "научну област Кориштење шумских ресурса" Па човјек има искуства, ја бих само додао на име предмета "Кориштење шумских ресурса за личне потребе и потребе странке"

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

19.06.2014 09:16

Цуј професора не мозете наци на пијаци...а овај се једини пријавио..Глупости...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамбе

19.06.2014 10:05

ЛОПОВ ОСТАЈЕ ЛОПОВ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в 19.06.2014

19.06.2014 10:52

је ли то уведен неки нови предмет у његовој струци који се зове ДРПИСАНА И УЗИМАЊЕ МИТА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта смо богу скривили

19.06.2014 11:19

Добре стручњаке ћемо имати са професорима склоним примању мита. Ко једном пређе црту и почне са узимањем новца(мита), никад престати неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

19.06.2014 12:02

Наведени господин је једина особа која мозе да пренесе студентима "рецурсе" и како их "нај" боље искористити !

ОДГОВОРИТЕ