Srđan Ljubojević poslije zatvora ide u profesore

Nakon što je na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci poslije hapšenja ostao bez posla, Srđan Ljubojević, bivši direktor JP "Šume RS", mogao bi ni manje ni više biti izabran u zvanje redovnog profesora na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, pišu “Nezavisne novine".

Republika Srpska 19.06.2014 | 15:46
Srđan Ljubojević poslije zatvora ide u profesore

Naime, Ljubojević se jedini prijavio na konkurs za izbor nastavnika u zvanje redovni profesor za užu naučnu oblast Korištenje šumskih resursa, a komisija, koju je formirao Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, napisala je izvještaj kojim se Nastavno-naučnom vijeću ovog fakulteta i Senatu Univerziteta Istočno Sarajevo preporučuje njegovo imenovanje u zvanje redovnog profesora.

U izvještaju je, između ostalog, navedeno da Ljubojević ispunjava sve zakonom propisane uslove, da je bio jedini kandidat i da se radi o impresivnom naučnom i stručnom radniku.

Izvor "Nezavisnih" blizak Univerzitetu kaže da su Ljubojevićeva prijava na konkurs i izvještaj komisije razočarali gotovo sve profesore šumarstva, koji, strahujući za sopstvene pozicije, ne smiju glasno da govore i pobune se protiv njegovog izbora.

"Izvještaj komisije kojim se Nastavno-naučnom vijeću Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu preporučuje da Senatu Univerziteta predloži da izabere Ljubojevića za redovnog profesora je skandalozan. Mnogi sumnjaju da Ljubojević ne ispunjava sve zakonom propisane uslove da bude izabran u zvanje redovnog profesora", ispričao je izvor "Nezavisnih", koji ne želi da mu pominjemo ime.


Sa Srđanom Ljubojevićem juče nismo uspjeli stupiti u kontakt jer se nije javljao na mobilni telefon.

Podsjećanja radi, Ljubojević je krajem 2012. godine pred Okružnim sudom u Banjaluci zbog primanja mita osuđen na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 10.000 KM.

Osim zatvorske i novčane kazne, Ljubojeviću je presudom zabranjeno da u narednih pet godina obavlja bilo kakav posao u organima uprave, kao i posao odgovornih lica u javnim preduzećima i privrednim subjektima.

Mitar Novaković, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u Ljubojevićevoj kandidaturi za redovnog profesora ne vidi ništa sporno, naglašavajući da on još nije izabran i da je procedura u toku.

"Ima čovjek pravo da se kandiduje i nama treba profesora. Profesora ne možete naći na pijaci", kaže Novaković.

Vesna Milić, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu, kaže da ne zna hoće li Ljubojević biti imenovan i da izvještaj komisije ide na sjednicu Nastavno-naučnog vijeća pa poslije Senatu Univerziteta.

"Senat na kraju o tome odlučuje", kaže Milićeva.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

tt

19.06.2014 06:58

Ma može kod nas svašta!!! Treba mu dati kolica i metlu, a ne katedru!!!!

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

19.06.2014 07:01

Kada sirotinja trazi posao u komunalcu obavezno mora dostaviti potvrdu o nekaznjavanju i nevodjenju krivicnog postupka, u prevedu ako je osudjivan ili se protiv njega vodi krivicni postupak nema teorije da dobije ni tako odgovoran posao kao sto je operater na metli i lopati.Ocito u ovoj nakaradnoj drzavi postoje dva zakonika jedan za sirotinju a drugi za bandite bliske vladajucim oligarhijama

ODGOVORITE
Name

Miloš Kecman

19.06.2014 07:14

To sto je covijek osudjen (mozda je bila preblaga kazna) i odlezao u zatvoru svoje ne mora znaciti da je los strucnjak. Mislim da se jednom moramo rijesiti predrasuda.

ODGOVORITE
Name

njegov student

19.06.2014 07:23

Poznavajuci profesora, postenog covjeka, ovo sto mu se desilo je namjesteno, a nazalost ovaj narod ne voli strucnjake, skolovane, vec iz zlobe i zavisti malogradjanske komentarise protiv njega. A ta zloba i zavist mislim da je u nasem narodu nazalost presla kriticnu masu. Iz srpskog jezika treba izbaciti rijec sramota, obraz, postenje jer toga vise nema. Neka nam je Bog u pomoci, !

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

19.06.2014 07:30

Ako mu je namjesteno trba da se izbori da to dokaze,ali u ovoj zemlji sve je moguce.....

ODGOVORITE
Name

dr

19.06.2014 07:53

Hoću li ikad pročitati da kad nekog razbojnika uhvate da taj isti razbojnika kaze da je kriv..a ne neke šupljake,te namješteno..te podmetnuto i slicne gluposti

ODGOVORITE
Name

Rab Boziji

19.06.2014 08:38

Profesor za lopovluk,nepostenje,petokolonastvo (krade od svog naroda) i to je primjer za mlade???!!! Je li"???

ODGOVORITE
Name

Sandokan

19.06.2014 09:06

He, he, he predavaće "naučnu oblast Korištenje šumskih resursa" Pa čovjek ima iskustva, ja bih samo dodao na ime predmeta "Korištenje šumskih resursa za lične potrebe i potrebe stranke"

ODGOVORITE
Name

sudex

19.06.2014 09:16

Cuj profesora ne mozete naci na pijaci...a ovaj se jedini prijavio..Gluposti...

ODGOVORITE
Name

tambe

19.06.2014 10:05

LOPOV OSTAJE LOPOV...

ODGOVORITE
Name

maja v 19.06.2014

19.06.2014 10:52

je li to uveden neki novi predmet u njegovoj struci koji se zove DRPISANA I UZIMANjE MITA .

ODGOVORITE
Name

Šta smo bogu skrivili

19.06.2014 11:19

Dobre stručnjake ćemo imati sa profesorima sklonim primanju mita. Ko jednom pređe crtu i počne sa uzimanjem novca(mita), nikad prestati neće.

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

19.06.2014 12:02

Navedeni gospodin je jedina osoba koja moze da prenese studentima "recurse" i kako ih "naj" bolje iskoristiti !

ODGOVORITE