Стигла помоћ са Сицилије

Хуманитарно удружење "Лучијано Лама" са Сицилије допремило је Савезу синдиката Републике Српске вриједну хуманитарну помоћ, која ће бити дистрибуисана грађанима на најугроженим подручјима Српске.

Босна и Херцеговина 19.06.2014 | 08:27
Стигла помоћ са Сицилије

Хуманитарна помоћ састоји се од 500 пакета тјестенине, гардеробе за дјецу и одрасле, постељине, средстава за личну хигијену и хигијену домаћинства и осталих артикала, саопштено је из Савеза синдиката.

Ово, као и одлазак 43. групе дјеце слабог имовног стања и дјеце без једног или оба родитеља из Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију код италијанских породица, биће теме данашње конференције за новинаре у Бањалуци.

На конференцији, која ће бити одржана у 10.00 часова у Дому синдиката, учествоваће предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, предсједник Хуманитарног удружења "Лучијано Лама" Пино Кастелано, те координатор за Републику Српску и ФБиХ Љиљана Војновић.

Савез синдиката Републике Српске већ 15 година веома успјешно сарађује са удружењем "Лучијано Лама" које два пута годишње организује одлазак дјеце на одмор на Сицилију, гдје је до сада боравило више од 15.000 малишана из Републике Српске и ФБиХ.

Овај пут у петак, 20. јуна, из БиХ на одмор и опоравак путује 368 дјеце, и то 238 дјеце из Српске који ће као и до сада уз традиционално гостопримство бити гости италијанских породица на Сицилији, наводи се у саопштењу.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ДПС

19.06.2014 06:38

А гдје застаде она из Русије сто је Лактасенко најављивао у огромним колицинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

даца

19.06.2014 06:52

НА ГРАНИЦИ .НЕМАЈУ УРЕДНЕ ПАПИРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја мали Додо

19.06.2014 07:21

Гдје ли че ова помоћ стићи то само небо зна, Половина иде у руке СНСД неугрожених, а од друге половине те помоћи, половина иде СНСД угроженим, а остатак сиротињи која је угрожена. Хвала Италији на помоћи, али ми и даље чекамо ЗНАЧАЈНУ помоћ из Русије коју нам је обечао наш Вођа Милокрад Лакташенко.

ОДГОВОРИТЕ