Stigla pomoć sa Sicilije

Humanitarno udruženje "Lučijano Lama" sa Sicilije dopremilo je Savezu sindikata Republike Srpske vrijednu humanitarnu pomoć, koja će biti distribuisana građanima na najugroženim područjima Srpske.

Bosna i Hercegovina 19.06.2014 | 08:27
Stigla pomoć sa Sicilije

Humanitarna pomoć sastoji se od 500 paketa tjestenine, garderobe za djecu i odrasle, posteljine, sredstava za ličnu higijenu i higijenu domaćinstva i ostalih artikala, saopšteno je iz Saveza sindikata.

Ovo, kao i odlazak 43. grupe djece slabog imovnog stanja i djece bez jednog ili oba roditelja iz Srpske i Federacije BiH /FBiH/ na jednoipomjesečni odmor i oporavak na Siciliju kod italijanskih porodica, biće teme današnje konferencije za novinare u Banjaluci.

Na konferenciji, koja će biti održana u 10.00 časova u Domu sindikata, učestvovaće predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić, predsjednik Humanitarnog udruženja "Lučijano Lama" Pino Kastelano, te koordinator za Republiku Srpsku i FBiH LJiljana Vojnović.

Savez sindikata Republike Srpske već 15 godina veoma uspješno sarađuje sa udruženjem "Lučijano Lama" koje dva puta godišnje organizuje odlazak djece na odmor na Siciliju, gdje je do sada boravilo više od 15.000 mališana iz Republike Srpske i FBiH.

Ovaj put u petak, 20. juna, iz BiH na odmor i oporavak putuje 368 djece, i to 238 djece iz Srpske koji će kao i do sada uz tradicionalno gostoprimstvo biti gosti italijanskih porodica na Siciliji, navodi se u saopštenju.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

DPS

19.06.2014 06:38

A gdje zastade ona iz Rusije sto je Laktasenko najavljivao u ogromnim kolicinama.

ODGOVORITE
Name

daca

19.06.2014 06:52

NA GRANICI .NEMAJU UREDNE PAPIRE

ODGOVORITE
Name

Baja mali Dodo

19.06.2014 07:21

Gdje li če ova pomoć stići to samo nebo zna, Polovina ide u ruke SNSD neugroženih, a od druge polovine te pomoći, polovina ide SNSD ugroženim, a ostatak sirotinji koja je ugrožena. Hvala Italiji na pomoći, ali mi i dalje čekamo ZNAČAJNU pomoć iz Rusije koju nam je obečao naš Vođa Milokrad Laktašenko.

ODGOVORITE