Пешићу и Бајерну титула!

Кошаркаши минхенског Бајерна освојили су титулу шампиона Немачке победом над Албом резултатом 75:62 у четвртој утакмици финалне серије.

Кошарка 19.06.2014 | 06:28
Пешићу и Бајерну титула!

Лидери тима који са клупе предводи Светислав Пешић били су Дион Томпсон са 18 и Брајс Тејлор са 16 поена, а кључну разлику Бајерн је стекао у последњој деоници.

Прве три четвртине протекле су у веома изједначеној игри, која се рефлектовала и на резултат, а у финишу је баварски тим са 22:14 потпуно преломио дуел и обезбедио титулу.

Одличну партију у победничком тиму пружио је некадашњи играч Албе Хаико Шафарцик са 12 поена, док је у екипи Саше Обрадовића најефикаснији био Леон Радошевић са 21 поеном.

Малком Дилејни није блистао у тиму Бајерна (7п, 4ск, 2ас), али је успео трећу годину заредом да освоји титулу, у трећој држави, претходно је са Шалоном био шампион Француске, док до трофеја у Украјини стигао као цлан Будивељника.

Бајерн је освајањем националног трофеја обезбедио и директан пласман у Евролигу, у којој је наступао и прошле сезоне, специјалном позивницом.

Коментари / 0

Оставите коментар