Новак: 1, носилац је част и обавеза

Други тенисер света Новак Ђоковић рекао је за Евроспорт да је почаствован одлуком организатора Вимблдона да му дају место првог носиоца.

Тенис 19.06.2014 | 06:15
Новак: 1, носилац је част и обавеза

“Искрено, мало сам изненађен, али заиста ценим поштовање које су ми указали организатори Вимблдона – увек сам се трудио да дам све од себе на том турниру. Сањао сам да га освојим, то сам и успео 2011. године, а имао сам и других успеха ту“, изјавио је Ђоковић.

“То је одговорност и, ако могу да кажем, додатни притисак, али је истовремено и привилегија. Све је то део спорта, са том врстом одговорности морам да се изборим као врхунски играч. Морам да будем на свом максимуму у Лондону“, додао је Новак.

Упитан да ли је преболео пораз од Рафаела Надала у финалу Ролан Гароса, Ђоковић је одговорио:

“Још сам у процесу. Са менталног аспекта, није ни први ни последњи пут да сам изгубио на великом турниру. Био сам у истој ситуацији и прошле године, када сам у емотивном мечу изгубио од Надала, па сам стигао до финала Вимблдона. Надам се да и ове године могу толико далеко да догурам и мотивисан сам јер је Вимблдон највећи турнир у тенису“, закључио је Ђоковић за Евроспорт.

Вимблдон почиње 23. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар