Novak: 1, nosilac je čast i obaveza

Drugi teniser sveta Novak Đoković rekao je za Evrosport da je počastvovan odlukom organizatora Vimbldona da mu daju mesto prvog nosioca.

Tenis 19.06.2014 | 06:15
Novak: 1, nosilac je čast i obaveza

“Iskreno, malo sam iznenađen, ali zaista cenim poštovanje koje su mi ukazali organizatori Vimbldona – uvek sam se trudio da dam sve od sebe na tom turniru. Sanjao sam da ga osvojim, to sam i uspeo 2011. godine, a imao sam i drugih uspeha tu“, izjavio je Đoković.

“To je odgovornost i, ako mogu da kažem, dodatni pritisak, ali je istovremeno i privilegija. Sve je to deo sporta, sa tom vrstom odgovornosti moram da se izborim kao vrhunski igrač. Moram da budem na svom maksimumu u Londonu“, dodao je Novak.

Upitan da li je preboleo poraz od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa, Đoković je odgovorio:

“Još sam u procesu. Sa mentalnog aspekta, nije ni prvi ni poslednji put da sam izgubio na velikom turniru. Bio sam u istoj situaciji i prošle godine, kada sam u emotivnom meču izgubio od Nadala, pa sam stigao do finala Vimbldona. Nadam se da i ove godine mogu toliko daleko da doguram i motivisan sam jer je Vimbldon najveći turnir u tenisu“, zaključio je Đoković za Evrosport.

Vimbldon počinje 23. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar