Средства из ИПА 2014 за поплављене

Савјет министара БиХ задужио је данас Дирекцију за европске интеграције да обавијести Европску комисију да је БиХ сагласна да 15 милиона евра из пакета ИПА 2014 буде дислоцирано за потребе отклањања посљедица узрокованих поплавама посредством "посебних мјера".

Босна и Херцеговина 18.06.2014 | 19:45
Средства из ИПА 2014 за поплављене

Савјет министара БиХ на данашњој ванредној сједници примио је на знање Информацију Дирекције за европске интеграције о допису Европске комисије са приједлогом новог пакета ИПА 2014.

Дирекција је задужена да Европску комисију обавијести да је 650.000 евра недовољно за подршку у учествовању БиХ у програмима ЕУ, те да замоли за отпис улазних карата, с обзиром на огромне посљедице и материјалне штете узроковане поплавама које је претрпјела БиХ, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Савјет министара БиХ усвојио је Информацију о припреми за кориштење ИПА два, Нацрту стратешког документа за ИПА два за БиХ и покретању припреме програма ИПА 2014 за БиХ.

Задужене су релевантне институције у БиХ да осигурају учествовање у програмирању ИПА 2014, уз осигурање потребне координације са релевантним институцијама различитих нивоа власти, а у складу са
договореним приоритетима, процесом и роковима.

Дирекција за европске интеграције задужена је да Савјету министара достави на усвајање ИПА 2014 пакет за БиХ да би службено могао да буде упућен Европској комисији најкасније до 4. јула.

Савјет министара усвојио је и Информацију Дирекције за европске интеграције о шестом састанку Пододбора за економска и финансијска питања и статистику, који је одржан 13. и 14. маја у Бањалуци.

Централна банка БиХ задужена је да Дирекцији за европске интеграције достави најновије резултате стрес тестова проведених у банкама.

Савјет министара БиХ задужио је Централну банку и ентитетске агенције за банкарство да сачине јединствену анализу ефеката проведених регулаторних мјера на банкарском тржишту у БиХ.

Радна група за економска и финансијска питања и статистику задужена је да Дирекцији за европске интеграције достави информацију о предузетим мјерама за унапређење поступка регистрације предузећа у Федерацији БиХ, информацију о предузетим мјерама у области издавања грађевинских дозвола, те о процјени смањења намета у сврху привлачења страних инвестиција у Републици Српској.

Савјет министара БиХ је, на приједлог Министарства цивилних послова, донио Упутство о поступању у процедурама за увоз лијекова и медицинских средстава хуманитарног карактера за подручја БиХ угрожена природном или другом несрећом.

Упутством се уређује поступање надлежних институција у процедурама за увоз хуманитарне помоћи у којој су садржани лијекови и медицинска средства, а која се донира БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

е нема

18.06.2014 18:12

ма нећемо ми то, нема механизма координације, каква европа они хоће да нас хероје претворе у робље, какви, нек носе то себи

ОДГОВОРИТЕ