Sredstva iz IPA 2014 za poplavljene

Savjet ministara BiH zadužio je danas Direkciju za evropske integracije da obavijesti Evropsku komisiju da je BiH saglasna da 15 miliona evra iz paketa IPA 2014 bude dislocirano za potrebe otklanjanja posljedica uzrokovanih poplavama posredstvom "posebnih mjera".

Bosna i Hercegovina 18.06.2014 | 19:45
Sredstva iz IPA 2014 za poplavljene

Savjet ministara BiH na današnjoj vanrednoj sjednici primio je na znanje Informaciju Direkcije za evropske integracije o dopisu Evropske komisije sa prijedlogom novog paketa IPA 2014.

Direkcija je zadužena da Evropsku komisiju obavijesti da je 650.000 evra nedovoljno za podršku u učestvovanju BiH u programima EU, te da zamoli za otpis ulaznih karata, s obzirom na ogromne posljedice i materijalne štete uzrokovane poplavama koje je pretrpjela BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Savjet ministara BiH usvojio je Informaciju o pripremi za korištenje IPA dva, Nacrtu strateškog dokumenta za IPA dva za BiH i pokretanju pripreme programa IPA 2014 za BiH.

Zadužene su relevantne institucije u BiH da osiguraju učestvovanje u programiranju IPA 2014, uz osiguranje potrebne koordinacije sa relevantnim institucijama različitih nivoa vlasti, a u skladu sa
dogovorenim prioritetima, procesom i rokovima.

Direkcija za evropske integracije zadužena je da Savjetu ministara dostavi na usvajanje IPA 2014 paket za BiH da bi službeno mogao da bude upućen Evropskoj komisiji najkasnije do 4. jula.

Savjet ministara usvojio je i Informaciju Direkcije za evropske integracije o šestom sastanku Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku, koji je održan 13. i 14. maja u Banjaluci.

Centralna banka BiH zadužena je da Direkciji za evropske integracije dostavi najnovije rezultate stres testova provedenih u bankama.

Savjet ministara BiH zadužio je Centralnu banku i entitetske agencije za bankarstvo da sačine jedinstvenu analizu efekata provedenih regulatornih mjera na bankarskom tržištu u BiH.

Radna grupa za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku zadužena je da Direkciji za evropske integracije dostavi informaciju o preduzetim mjerama za unapređenje postupka registracije preduzeća u Federaciji BiH, informaciju o preduzetim mjerama u oblasti izdavanja građevinskih dozvola, te o procjeni smanjenja nameta u svrhu privlačenja stranih investicija u Republici Srpskoj.

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donio Uputstvo o postupanju u procedurama za uvoz lijekova i medicinskih sredstava humanitarnog karaktera za područja BiH ugrožena prirodnom ili drugom nesrećom.

Uputstvom se uređuje postupanje nadležnih institucija u procedurama za uvoz humanitarne pomoći u kojoj su sadržani lijekovi i medicinska sredstva, a koja se donira BiH.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

e nema

18.06.2014 18:12

ma nećemo mi to, nema mehanizma koordinacije, kakva evropa oni hoće da nas heroje pretvore u roblje, kakvi, nek nose to sebi

ODGOVORITE