Нијемци први до 100 мечева на СП!

Репрезентација Немачке прва у историји одиграла сто мечева на Мундијалима.

Фудбал 18.06.2014 | 17:26
Нијемци први до 100 мечева на СП!

Моћ! Та реч најпрецизније дочарава каква је фудбалска сила Немачка. У тренутку кад је српски судија Милорад Мажић означио почетак дербија Групе Ф, Панцери су у постали прва репрезентација која је одиграла троцифрен број мечева на Мундијалима, пошто им је сусрет са екипом Паола Бента јубиларни – стоти!

Овај податак добија на значају ако се има у виду чињеница да је Немачка, за разлику од Бразила (учествовао на свим првенствима), пропустила два турнира (за Уругвај 1930. није се пласирала, а 1950. у Бразилу јој је ФИФА забранила да се појави). Додуше, на свим осталим учешћима Панцер дивизија је махом остварила запажен учинак, па је осим три титуле (1954. у Швајцарској, 1974. на домаћем терену и 1990. у Италији), изгубила чак четири финала, али је скупила довољно мечева да за собом остави Бразилце, који су се против Хрвата зауставили на коти 97.

Интересантно, Немачка је до рекорда стигла под два имена, па тако и ФИФА рачуна да су овај рекорд, заправо, остбвариле две државе.

Наиме, после Другог светског рата, ова селекција је представљала имала Западну Немачку (62 меча), да би се после 1990. и пада Берлинског зида ујединила, вратила у старе границе и од тад одиграла још 37 утакмица.

Укупан скор на досадашњих 100 сусрета је 61 победа, 19 ремија и 20 пораза, рачунајући ту наравно и победу анд Португалом.

Коментари / 0

Оставите коментар