Nijemci prvi do 100 mečeva na SP!

Reprezentacija Nemačke prva u istoriji odigrala sto mečeva na Mundijalima.

Fudbal 18.06.2014 | 17:26
Nijemci prvi do 100 mečeva na SP!

Moć! Ta reč najpreciznije dočarava kakva je fudbalska sila Nemačka. U trenutku kad je srpski sudija Milorad Mažić označio početak derbija Grupe F, Panceri su u postali prva reprezentacija koja je odigrala trocifren broj mečeva na Mundijalima, pošto im je susret sa ekipom Paola Benta jubilarni – stoti!

Ovaj podatak dobija na značaju ako se ima u vidu činjenica da je Nemačka, za razliku od Brazila (učestvovao na svim prvenstvima), propustila dva turnira (za Urugvaj 1930. nije se plasirala, a 1950. u Brazilu joj je FIFA zabranila da se pojavi). Doduše, na svim ostalim učešćima Pancer divizija je mahom ostvarila zapažen učinak, pa je osim tri titule (1954. u Švajcarskoj, 1974. na domaćem terenu i 1990. u Italiji), izgubila čak četiri finala, ali je skupila dovoljno mečeva da za sobom ostavi Brazilce, koji su se protiv Hrvata zaustavili na koti 97.

Interesantno, Nemačka je do rekorda stigla pod dva imena, pa tako i FIFA računa da su ovaj rekord, zapravo, ostbvarile dve države.

Naime, posle Drugog svetskog rata, ova selekcija je predstavljala imala Zapadnu Nemačku (62 meča), da bi se posle 1990. i pada Berlinskog zida ujedinila, vratila u stare granice i od tad odigrala još 37 utakmica.

Ukupan skor na dosadašnjih 100 susreta je 61 pobeda, 19 remija i 20 poraza, računajući tu naravno i pobedu and Portugalom.

Komentari / 0

Ostavite komentar