СП, 7. дан: Хрвати и Шпанци за спас

Седми дан Мундијала у Бразилу доноси мечеве другог кола у групама А и Б.

Фудбал 18.06.2014 | 14:26
СП, 7. дан: Хрвати и Шпанци за спас

Програм од 18 часова отварају Аустралија и Холандија, док ће три сата касније на терен Шпанија и Чиле.

Комшије Хрвати у поноћ играју против Камеруна одлучујући меч у борби за осмину финала.

Мечеве првог кола на Светском првенству дефинитинво је обележила бриљантна партија Холандије против браниоца титуле Шпаније.

Екипа Луја ван Гала сада игра са Аустралијом која је у првом колу поражена од Чилеа и сигурно ће играти на ’све или ништа’. Ипак, ако Холанђани одиграју 50% онога што су одиграли у првом колу победа би требало да буде ’сигурица’.

Аустралија ће бити ослабљена пошто неће играти Марк Милиган и Иван Фрањић. Једино у шта се ’кенгури’ уздају пред овај меч је међусобни скор. Ове две репрезентације до сада су одиграле два дуела, једном је победила Аустралија, а један меч завршен је без победника.

Вероватно најзанимљивији меч дана игра се три сата касније на Маракани. Шпанија мора да победи Чиле који ће бити знатно опуштенији након што је освојио три бода у првој рунди.

Иако су Шпанци претрпели дебакл у првом колу од Холандије, Хуан Мата сматра да ’фурија’ не сме да мења свој стил игре.

“Тај начин игре донео нам је велике тријумф, омогућава нам да контролишемо игру. Стварно не видим разлог зашто бисмо другачије играли”, рекао је Мата.

Са друге стране, Чилеанци имају очигледно озбиљне амбиције у Бразилу ако је судити по изјави Артура Видала који тврди да он и његови саиграчи желе титулу.

"Надамо се да ћемо одиграти добро против Шпаније и да ћемо узети три бода. Било би сјајно када бисмо их нокаутирали. Наш циљ није да изабцимо Шпанце, већ да освојио Светско првенство", изјавио је Видал.

Коначно, у другом мечу другог кола у А групи Хрватска игра против Камеруна у дуелу две поражене екипе у првој рунди. Хрвати су се одлично држали против домаћина до измишљеног пенала над Фредом, док је Камерун у лошој утакмици поражен од Мексика са минималних 1:0.

Селектор Нико Ковач нема дилему како да игра против Камеруна.

"Против Камеруна ће бити потпуно другачија игра. Било је тешко напасти Бразил, морали смо да тражимо шансу кроз контранападе, али против Камеруна ћемо имати већи посед лопте и тежићемо доминацији на терену", рекао је Ковач.

Камерунци ће вероватно бити знатно ослабљени пошто је прва звезда екипе Самјуел Ето рекао да је потребно чудо да заигра.

“Надам се да ће ми богови подарити чудо и да ћу бити способан да браним боје своје лепе, дивне земље“, казао је Ето, “Ако то не буде случај, трудићу се да будем прави капитен и да будем ментор млађим играчима како бих успео да их погурам до победе“.

Хрвати немају више право на грешку. У наредна две дуела су има за пролаз потребне две победе или реми и победа против Мексика од два гола разлике.

Коментари / 0

Оставите коментар