SP, 7. dan: Hrvati i Španci za spas

Sedmi dan Mundijala u Brazilu donosi mečeve drugog kola u grupama A i B.

Fudbal 18.06.2014 | 14:26
SP, 7. dan: Hrvati i Španci za spas

Program od 18 časova otvaraju Australija i Holandija, dok će tri sata kasnije na teren Španija i Čile.

Komšije Hrvati u ponoć igraju protiv Kameruna odlučujući meč u borbi za osminu finala.

Mečeve prvog kola na Svetskom prvenstvu definitinvo je obeležila briljantna partija Holandije protiv branioca titule Španije.

Ekipa Luja van Gala sada igra sa Australijom koja je u prvom kolu poražena od Čilea i sigurno će igrati na ’sve ili ništa’. Ipak, ako Holanđani odigraju 50% onoga što su odigrali u prvom kolu pobeda bi trebalo da bude ’sigurica’.

Australija će biti oslabljena pošto neće igrati Mark Miligan i Ivan Franjić. Jedino u šta se ’kenguri’ uzdaju pred ovaj meč je međusobni skor. Ove dve reprezentacije do sada su odigrale dva duela, jednom je pobedila Australija, a jedan meč završen je bez pobednika.

Verovatno najzanimljiviji meč dana igra se tri sata kasnije na Marakani. Španija mora da pobedi Čile koji će biti znatno opušteniji nakon što je osvojio tri boda u prvoj rundi.

Iako su Španci pretrpeli debakl u prvom kolu od Holandije, Huan Mata smatra da ’furija’ ne sme da menja svoj stil igre.

“Taj način igre doneo nam je velike trijumf, omogućava nam da kontrolišemo igru. Stvarno ne vidim razlog zašto bismo drugačije igrali”, rekao je Mata.

Sa druge strane, Čileanci imaju očigledno ozbiljne ambicije u Brazilu ako je suditi po izjavi Artura Vidala koji tvrdi da on i njegovi saigrači žele titulu.

"Nadamo se da ćemo odigrati dobro protiv Španije i da ćemo uzeti tri boda. Bilo bi sjajno kada bismo ih nokautirali. Naš cilj nije da izabcimo Špance, već da osvojio Svetsko prvenstvo", izjavio je Vidal.

Konačno, u drugom meču drugog kola u A grupi Hrvatska igra protiv Kameruna u duelu dve poražene ekipe u prvoj rundi. Hrvati su se odlično držali protiv domaćina do izmišljenog penala nad Fredom, dok je Kamerun u lošoj utakmici poražen od Meksika sa minimalnih 1:0.

Selektor Niko Kovač nema dilemu kako da igra protiv Kameruna.

"Protiv Kameruna će biti potpuno drugačija igra. Bilo je teško napasti Brazil, morali smo da tražimo šansu kroz kontranapade, ali protiv Kameruna ćemo imati veći posed lopte i težićemo dominaciji na terenu", rekao je Kovač.

Kamerunci će verovatno biti znatno oslabljeni pošto je prva zvezda ekipe Samjuel Eto rekao da je potrebno čudo da zaigra.

“Nadam se da će mi bogovi podariti čudo i da ću biti sposoban da branim boje svoje lepe, divne zemlje“, kazao je Eto, “Ako to ne bude slučaj, trudiću se da budem pravi kapiten i da budem mentor mlađim igračima kako bih uspeo da ih poguram do pobede“.

Hrvati nemaju više pravo na grešku. U naredna dve duela su ima za prolaz potrebne dve pobede ili remi i pobeda protiv Meksika od dva gola razlike.

Komentari / 0

Ostavite komentar