Шумахер пребачен у Лозану

Седмоструки светски шампион Михаел Шумахер рехабилитацију наставља на приватној клиници у Лозани, а пут од Гренобла поднео је веома добро.

Остали спортови 18.06.2014 | 13:49
Шумахер пребачен у Лозану

Шумахерова породица у понедељак је објавила да се легендарни Немац пробудио после 169 дана проведених у коми од несреће током скијања у Француској и да је напустио болницу у Греноблу.

Према информацијама немачких и швајцарских медија, Шумахер је био будан током транспорта из Гренобла у Лозану, који је обављен у потпуној тајности.

Како преноси „Билд“, Шумахер је амбулантним колима пребачен у Лозану, а не хеликоптером, како се спекулисало. Возачи нису знали кога возе све док нису стигли у клинику, а исти случај је са особљем рехабилитационог центра, где ће Немац наставити опоравак.

Шумахер је пребачен у Лозану под лажним именом, да би се заштитила његова приватност, а сви који су учествовали у његовом транспорту морали су да предају своје мобилне телефоне.

Током пута од Гренобла до Лозане, који је дуг око 200 километара, Шумахер је углавном био будан. Прве информације указују да није говорио, већ је комуницирао климањем главе, као и да је транспорт протекао без проблема. Из приватне клинике су такође нагласили да треба поштовати Шумахерову приватност, као и његове породице.

Клиника у којој је Шумахер смештен налази се око 30 минута вожње од породичне куће легендарног Немца на језеру Женева.

Коментари / 0

Оставите коментар