Држављани БиХ нису угрожени

Министарство иностраних послова БиХ нема информација да је угрожен било ко од држављана БиХ који бораве у Ираку, потврдио је Срни портпарол овог министарства Небојша Регоје.

Босна и Херцеговина 18.06.2014 | 12:11
Држављани БиХ нису угрожени

Регоје је навео да, према информацијама Амбасаде БиХ у Аману, која дипломатски покрива Ирак, у овој земљи по различитим основама борави око 15 држављана БиХ.

"Неки су запослени у компанијама БиХ, као на примјер у `Енергоинвесту`, или раде за неке међународне организације, стране компаније, док су неки у породичним везама", рекао је Регоје.

Он је напоменуо да се највећи број људи с којима Амбасада БиХ у Аману одржава контакт налази у региону Курдистана, који је под контролом курдистанске регионалне владе, гдје је ситуација стабилнија него у
другим дијеловима земље.

Министарство је раније издало упозорење да се држављани БиХ суздрже од путовања у Ирак, односно да се поведе рачуна о безбједносним аспектима.

На веб страници Министарства наводи се да се држављани БиХ у Ираку, којима је потребна помоћ, могу обратити Амбасади БиХ у Аману на број телефона +962 6 58 56 921, а чланови породица у БиХ који имају сроднике у Ираку могу контактирати или Амбасаду БиХ у Аману или центар комуникација у Министарству у Сарајеву на број телефона +387 33 281 234.

Коментари / 0

Оставите коментар