Зашто је добро јести сладолед?

Слатка ледена посластица може да нас освежи, али и утиче подстицајно на наше здравље.

Здравље 17.06.2014 | 15:59
Зашто је добро јести сладолед?

Многима је сладолед омиљена посластица, а осим што нас у летњем периоду хлади, он умногоме може допринети вашем бољем здрављу.

Богат је калцијумом - Одраслој особи дневно је потребно око 1.000 мг калцијума, док труднице и деца имају повећану потребу за тим минералом. Због млека и слатке павлаке као основних намирница у производњи сладоледа ова намирница ће добро послужити као један од извора не само калцијума, већ и витамина  А и витамина Б.

Помаже у одржавању телесне тежине - Због процента шећера и млечне масти ова посластица, идеално охлађена на минус шест степени Целзијусових, сматра се убицом добре линије. Међутим, неке студије тврде како калцијум смањује његову калоријску вредност, која износи између 125 и 300 калорија на 100 грама производа.

Богат је витаминима и антиоксидантима - Воћни сладолед који СЕ припрема од смрзнутог или свежег воћа садржи доста витамина, док онај с укусом кафе и чоколаде, уколико се заиста спрема од правих зрна кафе и какаоа, осигурава дозу антиоксиданса полифенола, који штити срце.

Коментари / 0

Оставите коментар