Недовољна помоћ Владе Семберији

Иако попис штете на домаћинствима, привредним субјектима и газдинствима у Бијељини још није у потпуности завршен, прва процјена штете у Семберији је скоро 400 милиона КМ, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Република Српска 17.06.2014 | 17:39
Недовољна помоћ Владе  Семберији

“До сада смо пописали 8262 домаћинства, 343 фирме и 4500 газдинстава. Подаци нису комплетни”, истиче Мићић” јер очекујемо попис још око 500 домаћинстава. Угинуле стоке има око 100 тона, од тога 80 је великих говеда, 110 свиња, 700 оваца и нешто живине.”

Реагујући на одговор Владе РС о спором слању хране овој локалној заједници из робних резерви,  градоначелник Бијељине је истакао да би било добро када би и помоћ стизала тако брзо као “њихови” деманти.


“Ми смо упутили захтјев 2. јуна за сточну храну, Одлука је донесена 9. јуна, а храна је стигла јуче. Оно што је тачно у одговору Владе јесте да је послато 550 тона сточне хране у Семберију, али нама је потребно 45 тона дневно. Ако то помножите са 30 дана у мјесецу, видјећете да је то огромна цифра”, објашњава Мићић.

Он је изразио захвалност свим пољопривредницима из РС који су показали солидарност и који су до сада у Семберију послали 15 000 бала сијена,као и аустријском Удружењу за заштиту животиња “Четири шапе” од којих је стигло 79 тона хране за животиње.

На конференцији за новинаре Мићић је изразио и незадовољство подјелом новчане помоћи са централизованог рачуна Владе РС.


“Ја знам да је на том рачуну за Бијељину назначено 500.000 КМ помоћи, а ми од тога нисмо добили ништа”, рекао је он.

Мићић је рекао да је ситуација на насипима на Дрини и Височу на Сави, према подацима које је добио од "Вода Српске",задовољавајућа и да становништво не треба да брине због нових падавина.

На питање новинара када ће почети запрашивање комараца,Мићић је рекао да се ни ту не може очекивати помоћ од Владе РС, него ће обавезу, ипак преузети на себе локална заједница чим се за то стекну временски услови.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

блбл

17.06.2014 11:12

Синоц послије рукометне утакмице РС и Србије Баја казе да навија за Србију. Ето колико нас председник воли РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈА

17.06.2014 14:30

КО ЗА МЕНЕ НЕ ГЛАСА НЕМА МУ СПАСА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

17.06.2014 18:43

Ево да јавност обавијестим да је једна уцитељица цланица СНСД пријетила директору и предсједнику Синдиката да помоц која је прикупљена од уценика не смије бити послана у сколу у којој директор није кадар СНСД, па то је за сваку осуду. Ето само да знате како се дијели помоц а и да знате ко нам уци дјецу.

ОДГОВОРИТЕ