Nedovoljna pomoć Vlade Semberiji

Iako popis štete na domaćinstvima, privrednim subjektima i gazdinstvima u Bijeljini još nije u potpunosti završen, prva procjena štete u Semberiji je skoro 400 miliona KM, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Republika Srpska 17.06.2014 | 17:39
Nedovoljna pomoć Vlade  Semberiji

“Do sada smo popisali 8262 domaćinstva, 343 firme i 4500 gazdinstava. Podaci nisu kompletni”, ističe Mićić” jer očekujemo popis još oko 500 domaćinstava. Uginule stoke ima oko 100 tona, od toga 80 je velikih goveda, 110 svinja, 700 ovaca i nešto živine.”

Reagujući na odgovor Vlade RS o sporom slanju hrane ovoj lokalnoj zajednici iz robnih rezervi,  gradonačelnik Bijeljine je istakao da bi bilo dobro kada bi i pomoć stizala tako brzo kao “njihovi” demanti.


“Mi smo uputili zahtjev 2. juna za stočnu hranu, Odluka je donesena 9. juna, a hrana je stigla juče. Ono što je tačno u odgovoru Vlade jeste da je poslato 550 tona stočne hrane u Semberiju, ali nama je potrebno 45 tona dnevno. Ako to pomnožite sa 30 dana u mjesecu, vidjećete da je to ogromna cifra”, objašnjava Mićić.

On je izrazio zahvalnost svim poljoprivrednicima iz RS koji su pokazali solidarnost i koji su do sada u Semberiju poslali 15 000 bala sijena,kao i austrijskom Udruženju za zaštitu životinja “Četiri šape” od kojih je stiglo 79 tona hrane za životinje.

Na konferenciji za novinare Mićić je izrazio i nezadovoljstvo podjelom novčane pomoći sa centralizovanog računa Vlade RS.


“Ja znam da je na tom računu za Bijeljinu naznačeno 500.000 KM pomoći, a mi od toga nismo dobili ništa”, rekao je on.

Mićić je rekao da je situacija na nasipima na Drini i Visoču na Savi, prema podacima koje je dobio od "Voda Srpske",zadovoljavajuća i da stanovništvo ne treba da brine zbog novih padavina.

Na pitanje novinara kada će početi zaprašivanje komaraca,Mićić je rekao da se ni tu ne može očekivati pomoć od Vlade RS, nego će obavezu, ipak preuzeti na sebe lokalna zajednica čim se za to steknu vremenski uslovi.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

blbl

17.06.2014 11:12

Sinoc poslije rukometne utakmice RS i Srbije Baja kaze da navija za Srbiju. Eto koliko nas predsednik voli RS

ODGOVORITE
Name

BAJA

17.06.2014 14:30

KO ZA MENE NE GLASA NEMA MU SPASA !!!

ODGOVORITE
Name

miki

17.06.2014 18:43

Evo da javnost obavijestim da je jedna uciteljica clanica SNSD prijetila direktoru i predsjedniku Sindikata da pomoc koja je prikupljena od ucenika ne smije biti poslana u skolu u kojoj direktor nije kadar SNSD, pa to je za svaku osudu. Eto samo da znate kako se dijeli pomoc a i da znate ko nam uci djecu.

ODGOVORITE