Добој: Штета већа од 200 милиона КМ

На подручју града Добоја, према досадашњој евиденцији, поплављено је око 3.885 објеката у 38 мјесних заједница, а укупна процијењена штета је 200.532.092 КМ, подаци су Комисије за процјену штете од елементарне непогоде Градског штаба за ванредне ситуације Добој.

Република Српска 17.06.2014 | 09:19
Добој: Штета већа од 200 милиона КМ

Од овог броја, поплављено је 558 привредних објеката, 212 занатских радњи, те 101 угоститељски објекат.

Начелник градског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Слађан Јовић рекао је да је до сада примљено 200 захтјева добојских предузетника за привремену одјаву предузећа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миланка

17.06.2014 08:48

Ово је не могуце,овдје неко лазе.Добој град страдалник и претрпио са Самцем највецу стету,а погледајта сад ово.....Командант Штаба за ванредне ситуације града Бијељина Мићо Мићић рекао је да је прва процјена штете у Бијељини скоро 400 милиона КМ, мада још није све комплетирано. „Говорим само о непосредној штети, а у току је и процјена посредне штете, изгубљене добити и слично“, рекао је Мићић и поновио да се сад иде у посао процјене угинуле стоке, у процјену онога шта се морало пресијавати и друго. Говорећи о досад обављеном попису, Мићић је рекао да је Комисија пописала укупно 343 фирме, 8.262 домаћинства, око 100 тона угинуле стоке, те око 4.500 пољопривредних газдинстава, а да се очекује попис још око 500 домаћинстава. „Попис још није завршен, јер многи нису били присутни у тренутку кад је Комисија излазила на терен тако да очекујемо у наредних неколико дана додатне или накнадне пописе оштећених и поплављених објеката“, рекао је Мићић. Он је на конференцији за новинаре навео да је у селима које је поплавила Сава повратак још није могућ, да услови за то још нису створени тако да у њима на снази остаје одлука о ванредној ситуацији. Мићић је рекао да је тренутно најбитније пресијавање и рад на пољима, те да је и даље неопходно обезбиједити храну за људе и храну за стоку. Он је додао да се за 80 породица у прихватним центрима и даље кува око 150 топлих оброка, обезбјеђује око 2.000 векни хљеба, те око 4.000 конзерви. Мићић је подсјетио да је Влада Републике Српске послала Бијељини досад 550 тона сточне хране, а да су дневне потребе 45 тона. „Када то помножите са 30 дана то је огромна цифра, имамо још на хиљаде грла стоке коју ћемо морати хранити и наредна два мјесеца. И даље нам недостаје сточна храна“, рекао је Мићић након сједнице Штаба за ванредне ситуације. Он је навео да је Бијељина имала низ донација, али као највећу за помоћ у исхрани стоке издвојио је донацију аустријске невладине организације „Четири шапе“ која је донирала 79 тона хране за стоку. Мићић је рекао да је ситуација на насипима на Дрини и Височу на Сави, према подацима које је добио од „Вода Српске“, задовољавајућа и да становништво не треба да брине због нових падавина.

ОДГОВОРИТЕ