Doboj: Šteta veća od 200 miliona KM

Na području grada Doboja, prema dosadašnjoj evidenciji, poplavljeno je oko 3.885 objekata u 38 mjesnih zajednica, a ukupna procijenjena šteta je 200.532.092 KM, podaci su Komisije za procjenu štete od elementarne nepogode Gradskog štaba za vanredne situacije Doboj.

Republika Srpska 17.06.2014 | 09:19
Doboj: Šteta veća od 200 miliona KM

Od ovog broja, poplavljeno je 558 privrednih objekata, 212 zanatskih radnji, te 101 ugostiteljski objekat.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slađan Jović rekao je da je do sada primljeno 200 zahtjeva dobojskih preduzetnika za privremenu odjavu preduzeća.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milanka

17.06.2014 10:48

Ovo je ne moguce,ovdje neko laze.Doboj grad stradalnik i pretrpio sa Samcem najvecu stetu,a pogledajta sad ovo.....Komandant Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina Mićo Mićić rekao je da je prva procjena štete u Bijeljini skoro 400 miliona KM, mada još nije sve kompletirano. „Govorim samo o neposrednoj šteti, a u toku je i procjena posredne štete, izgubljene dobiti i slično“, rekao je Mićić i ponovio da se sad ide u posao procjene uginule stoke, u procjenu onoga šta se moralo presijavati i drugo. Govoreći o dosad obavljenom popisu, Mićić je rekao da je Komisija popisala ukupno 343 firme, 8.262 domaćinstva, oko 100 tona uginule stoke, te oko 4.500 poljoprivrednih gazdinstava, a da se očekuje popis još oko 500 domaćinstava. „Popis još nije završen, jer mnogi nisu bili prisutni u trenutku kad je Komisija izlazila na teren tako da očekujemo u narednih nekoliko dana dodatne ili naknadne popise oštećenih i poplavljenih objekata“, rekao je Mićić. On je na konferenciji za novinare naveo da je u selima koje je poplavila Sava povratak još nije moguć, da uslovi za to još nisu stvoreni tako da u njima na snazi ostaje odluka o vanrednoj situaciji. Mićić je rekao da je trenutno najbitnije presijavanje i rad na poljima, te da je i dalje neophodno obezbijediti hranu za ljude i hranu za stoku. On je dodao da se za 80 porodica u prihvatnim centrima i dalje kuva oko 150 toplih obroka, obezbjeđuje oko 2.000 vekni hljeba, te oko 4.000 konzervi. Mićić je podsjetio da je Vlada Republike Srpske poslala Bijeljini dosad 550 tona stočne hrane, a da su dnevne potrebe 45 tona. „Kada to pomnožite sa 30 dana to je ogromna cifra, imamo još na hiljade grla stoke koju ćemo morati hraniti i naredna dva mjeseca. I dalje nam nedostaje stočna hrana“, rekao je Mićić nakon sjednice Štaba za vanredne situacije. On je naveo da je Bijeljina imala niz donacija, ali kao najveću za pomoć u ishrani stoke izdvojio je donaciju austrijske nevladine organizacije „Četiri šape“ koja je donirala 79 tona hrane za stoku. Mićić je rekao da je situacija na nasipima na Drini i Visoču na Savi, prema podacima koje je dobio od „Voda Srpske“, zadovoljavajuća i da stanovništvo ne treba da brine zbog novih padavina.

ODGOVORITE