Поплављени сумњају у мјере Владе Српске

Посланици данима свађаше се, размјенише оптужбе, и на крају донесоше и неке мјере. Грађани са поплављених подручја не вјерују да ће бити конкретне помоћи.

Република Српска 16.06.2014 | 23:13
Поплављени сумњају у мјере Владе Српске

"То је појео вук магарца", каже један од мјештана Батковића коме је поплава све уништила.  

"Мислим да ће Фонд солидарности бити дијељен по страначкој линији, као што је све ишло до сада, а најмање ће отићи у руке онима којима је потребно", каже Ранко Лазаревић коме је поплава срушила дио куће.

У Клису, засеоку Батковића код Бијељине, Сава је поплавила све куће, све њиве, а сада је гора катастрофа. У Лазаревићима двије куће су срушене.

"Само фали багер и да све сруши. Не знамо ни шта ћемо ни куда ћемо", каже Дана Лазаревић из Батковића.  

Огромне површине су под јечмом које је вода у потпуности уништила, остала је само мокра слама коју је неомогуће сада покосити, јер је већим дијелом под водом.

"Видите да је све уништено, има живота, али то је паћенички живот, нема ништа. Све ми је уништено у пољу, у кући, стока ми је у туђим шталама, а и гдје да је вратим", прича Раде Лазаревић, пољопривредник из Батковића.  

"Поново сијемо расаду, од нечега се мора живјети, а да ли ће нешто од тога бити, видјећемо. Само бих замолио да власт покуша да сада буде јединствена, да помогне овом народу, да што прије реагује, ми немамо гдје", поручује Горан Марковић, пољопривредник из Батковића.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

xxл

16.06.2014 19:24

Ја Милету Додику и његовој влади не бих смјео повјерити ни двије овце да ми сачувају?Толико о повјерењу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

16.06.2014 19:33

Са правом сумњају, они неце да саљу помоц народу који је остао без игдје ицега. Одакле им право, кад су скору сву помоц послали градјани, који имају могуцности да помогну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није важно

16.06.2014 19:47

Господу се Богу помолимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мала

16.06.2014 20:56

Срамота од владе, али семберијо ста оцекујете од преседника, када знате да вас не воле, да сте им трн у оку. Незнају они да их је семберија хранила и храни и даље це да их храни. Недај се семберијо моја. Само је срамота, колико је помоци стогло у бања луку, а не дијеле за јадни народ. И не само то него и новца, нисмо ми глупи цујемо и видимо ста се десава, ако они у републици србској и федерацији и дистрикту не виде. Ми у свијету који смо видимо зато сто смо уплацивали и донирали то. Сто казу мјестани семберије дај бозе да ико иста добије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

17.06.2014 03:46

ДА СУ КУМОВИ ОДВОЈИЛИ САМО ПО ПЕТ ПОСТО ОД ОНОГА СТО СУ ПОКРАЛИ САНИРАЛИ БИ ПОПЛАВЕ А ОНИ ОПЕТ ДОБИЛИ ИЗБОРЕ . БАЈА, СПИРИЦ, РАДМАНОВИЦ , ТЕГЕЛТИЈА, КОВАЦЕВИЦ, СКРБИЦ.

ОДГОВОРИТЕ