Poplavljeni sumnjaju u mjere Vlade Srpske

Poslanici danima svađaše se, razmjeniše optužbe, i na kraju donesoše i neke mjere. Građani sa poplavljenih područja ne vjeruju da će biti konkretne pomoći.

Republika Srpska 16.06.2014 | 23:13
Poplavljeni sumnjaju u mjere Vlade Srpske

"To je pojeo vuk magarca", kaže jedan od mještana Batkovića kome je poplava sve uništila.  

"Mislim da će Fond solidarnosti biti dijeljen po stranačkoj liniji, kao što je sve išlo do sada, a najmanje će otići u ruke onima kojima je potrebno", kaže Ranko Lazarević kome je poplava srušila dio kuće.

U Klisu, zaseoku Batkovića kod Bijeljine, Sava je poplavila sve kuće, sve njive, a sada je gora katastrofa. U Lazarevićima dvije kuće su srušene.

"Samo fali bager i da sve sruši. Ne znamo ni šta ćemo ni kuda ćemo", kaže Dana Lazarević iz Batkovića.  

Ogromne površine su pod ječmom koje je voda u potpunosti uništila, ostala je samo mokra slama koju je neomoguće sada pokositi, jer je većim dijelom pod vodom.

"Vidite da je sve uništeno, ima života, ali to je paćenički život, nema ništa. Sve mi je uništeno u polju, u kući, stoka mi je u tuđim štalama, a i gdje da je vratim", priča Rade Lazarević, poljoprivrednik iz Batkovića.  

"Ponovo sijemo rasadu, od nečega se mora živjeti, a da li će nešto od toga biti, vidjećemo. Samo bih zamolio da vlast pokuša da sada bude jedinstvena, da pomogne ovom narodu, da što prije reaguje, mi nemamo gdje", poručuje Goran Marković, poljoprivrednik iz Batkovića.

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

xxl

16.06.2014 19:24

Ja Miletu Dodiku i njegovoj vladi ne bih smjeo povjeriti ni dvije ovce da mi sačuvaju?Toliko o povjerenju?

ODGOVORITE
Name

Goran

16.06.2014 19:33

Sa pravom sumnjaju, oni nece da salju pomoc narodu koji je ostao bez igdje icega. Odakle im pravo, kad su skoru svu pomoc poslali gradjani, koji imaju mogucnosti da pomognu.

ODGOVORITE
Name

Nije važno

16.06.2014 19:47

Gospodu se Bogu pomolimo.

ODGOVORITE
Name

Mala

16.06.2014 20:56

Sramota od vlade, ali semberijo sta ocekujete od presednika, kada znate da vas ne vole, da ste im trn u oku. Neznaju oni da ih je semberija hranila i hrani i dalje ce da ih hrani. Nedaj se semberijo moja. Samo je sramota, koliko je pomoci stoglo u banja luku, a ne dijele za jadni narod. I ne samo to nego i novca, nismo mi glupi cujemo i vidimo sta se desava, ako oni u republici srbskoj i federaciji i distriktu ne vide. Mi u svijetu koji smo vidimo zato sto smo uplacivali i donirali to. Sto kazu mjestani semberije daj boze da iko ista dobije.

ODGOVORITE
Name

kondor

17.06.2014 03:46

DA SU KUMOVI ODVOJILI SAMO PO PET POSTO OD ONOGA STO SU POKRALI SANIRALI BI POPLAVE A ONI OPET DOBILI IZBORE . BAJA, SPIRIC, RADMANOVIC , TEGELTIJA, KOVACEVIC, SKRBIC.

ODGOVORITE