Нијемци "убили" Португалце!

Пети дан Светског првенства у Бразилу почео је на спектакуларан начин, јер је репрезентација Немачке демолирала Португалију 4:0 (3:0) у Салвадору.

Фудбал 16.06.2014 | 20:45
Нијемци "убили" Португалце!

Стоти меч 'Панцера' на завршницама Мундијала обележио је феноменални Томас Милер који је постигао хет-трик.

Нападач Бајерна отворио је серију голова већ у 12. минуту са пенала, Матс Хумелс дуплирао је предност, да би Милер својим другим голом поставио коначан резултат првог полувремена. Сјајну партију заокружио је поготком у 78. минуту.

Од 21 сат у Куритиби се игра други дуел групе Ф у којем се састају Иран и Нигерија, а програм петог дана затварају Гана и Сједињене Америчке Државе у поноћ у групи Г.

Правду на стадиону у Фонте Нови делила је српска тројка на челу са Милорадом Мажићем, док су му помоћници били Милован Ристић и Далибор Ђурђевић. Српски арбитри су одлично одрадили посао, Мажић је оправдано показао на пенал, после рушења Гецеа од стране Переире, а био у праву и када је искључио Пепеа, због насртања на Милера. Једино на чему се може приговорити Мажићу је чињеница да је пропустио шансу да свира пенал и за Португалце, после фаула Ховедеса над Едером у финишу сусрета.

Немци су потпуно заслужено нанели најтежи пораз Португалцима на Светским првенствима и врло вероватно већ обезбедили прво место групе Г. Контролисали су игру од самог почетка, а такав приступ исплатио им се већ у 12. минуту. Лепо су комбиновали на десном боку, да би лопта на крају акције стигла до Гецеа. Офанзивац Бајерна лако вара Переиру, који је принуђен да га заустави рукама па Мажић без размишљања показује на белу тачку.

Наставили су изабраници Јоакима Лева у истом ритму, а Португалци су покушали преко Нанија и Роналда да одговоре. Ипак, Нојер је био сигуран, да би затим Гецеов шут био изблокиран. Управо после тог ударца из угла, Матс Хумелс је у 32. минуту био највиши у скоку и закуцао лопту у мрежу Руија Патрисија.

Само пет минута касније нова глупост пргавог Пепеа. Дефанзивац Реала из Мадрида нашао се у дуелу са Милером, успео да га добије тако што је Немца ударио по лицу, али, ни то му није било довољно па је насрнуо на Милера који је седео на трави. Наш арбитар поново није имао дилему и експресно је послао Пепеа у свлачионицу.

Португалци су тада тотално пали, да би тачку на феноменално полувреме ставио Томас Милер, после нове одличне акције целог тима. У наставку се ништа значајније није променило, Немци су рутински контролисали ситуацију на терену и само на махове појачавали притисак.

Једна таква ситуација довела је и до четвртог гола Елфа. Поново су комбиновали Ширле и Геце, да би крилни нападач Челсија на крају послао лопту на петерац, Патрисио је само кратко одбио, а Милер постигао 49. хет трик у историји Мундијала.

Немци свој наредни сусрет играју 21. јуна против Гане у Форталези, док Португалију два дана касније очекује дуел са САД.

Коментари / 0

Оставите коментар