Nijemci "ubili" Portugalce!

Peti dan Svetskog prvenstva u Brazilu počeo je na spektakularan način, jer je reprezentacija Nemačke demolirala Portugaliju 4:0 (3:0) u Salvadoru.

Fudbal 16.06.2014 | 20:45
Nijemci "ubili" Portugalce!

Stoti meč 'Pancera' na završnicama Mundijala obeležio je fenomenalni Tomas Miler koji je postigao het-trik.

Napadač Bajerna otvorio je seriju golova već u 12. minutu sa penala, Mats Humels duplirao je prednost, da bi Miler svojim drugim golom postavio konačan rezultat prvog poluvremena. Sjajnu partiju zaokružio je pogotkom u 78. minutu.

Od 21 sat u Kuritibi se igra drugi duel grupe F u kojem se sastaju Iran i Nigerija, a program petog dana zatvaraju Gana i Sjedinjene Američke Države u ponoć u grupi G.

Pravdu na stadionu u Fonte Novi delila je srpska trojka na čelu sa Miloradom Mažićem, dok su mu pomoćnici bili Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Srpski arbitri su odlično odradili posao, Mažić je opravdano pokazao na penal, posle rušenja Gecea od strane Pereire, a bio u pravu i kada je isključio Pepea, zbog nasrtanja na Milera. Jedino na čemu se može prigovoriti Mažiću je činjenica da je propustio šansu da svira penal i za Portugalce, posle faula Hovedesa nad Ederom u finišu susreta.

Nemci su potpuno zasluženo naneli najteži poraz Portugalcima na Svetskim prvenstvima i vrlo verovatno već obezbedili prvo mesto grupe G. Kontrolisali su igru od samog početka, a takav pristup isplatio im se već u 12. minutu. Lepo su kombinovali na desnom boku, da bi lopta na kraju akcije stigla do Gecea. Ofanzivac Bajerna lako vara Pereiru, koji je prinuđen da ga zaustavi rukama pa Mažić bez razmišljanja pokazuje na belu tačku.

Nastavili su izabranici Joakima Leva u istom ritmu, a Portugalci su pokušali preko Nanija i Ronalda da odgovore. Ipak, Nojer je bio siguran, da bi zatim Geceov šut bio izblokiran. Upravo posle tog udarca iz ugla, Mats Humels je u 32. minutu bio najviši u skoku i zakucao loptu u mrežu Ruija Patrisija.

Samo pet minuta kasnije nova glupost prgavog Pepea. Defanzivac Reala iz Madrida našao se u duelu sa Milerom, uspeo da ga dobije tako što je Nemca udario po licu, ali, ni to mu nije bilo dovoljno pa je nasrnuo na Milera koji je sedeo na travi. Naš arbitar ponovo nije imao dilemu i ekspresno je poslao Pepea u svlačionicu.

Portugalci su tada totalno pali, da bi tačku na fenomenalno poluvreme stavio Tomas Miler, posle nove odlične akcije celog tima. U nastavku se ništa značajnije nije promenilo, Nemci su rutinski kontrolisali situaciju na terenu i samo na mahove pojačavali pritisak.

Jedna takva situacija dovela je i do četvrtog gola Elfa. Ponovo su kombinovali Širle i Gece, da bi krilni napadač Čelsija na kraju poslao loptu na peterac, Patrisio je samo kratko odbio, a Miler postigao 49. het trik u istoriji Mundijala.

Nemci svoj naredni susret igraju 21. juna protiv Gane u Fortalezi, dok Portugaliju dva dana kasnije očekuje duel sa SAD.

Komentari / 0

Ostavite komentar