Змајеви добри, али...

Репрезентација Аргентине савладала је Босну и Херцеговину у последњем мечу четвртог дана Светског првенства на стадиону Маракана – 2:1 (1:0).

Фудбал 16.06.2014 | 20:34
Змајеви добри, али...

БИХ је на свом дебију на Мундијалима оставила одличан утисак, а имала је и несрећу да Сеад Колашинац веч у трећем минуту погоди своју мрежу.

'Змајеви' се нису предали, па се на одмор отишло тим резултатом. После неколико полуприлика с обе стране, Лионел Меси је дуплирао предност свог тима у 65, да би Ведад Ибишевић историјским голом поставио коначан резултат у 84. минуту.

Меч на стадиону у Рио де Жанеиру обележили су најбржи аутогол у историји СП и први гол БИХ на завршници Мундијала, али и погодак којим је Лео Меси прекинуо осмогодишњи пост.

Почело је ужасно по наше западне суседе, Аргентина је кренула са центра и контролисала игру у уводним минутима, да би фаул на тридесетак метара од гола био кобан. Меси је послао лопту на другу стативу, а несрећни Сеад Колашинац је неспретно послао у сопствену мрежу. Играло се 208 секунди.

Екипа Сафета Сушића успела је да издржи налет Гаучоса после вођства, да би и сам запретила после корнера и слободних удараца. Најближи голу у првом полувремену био је Лулић, али је Ромеро његов снажан ударац главом одбио у нови ударац из угла. Могла је и Аргентина до другог гола, али су непрецизни Агуеро и, до тог тренутка, нервозни и невидљиви Лео Меси пропустили неколико солидних прилика.

Уводних 15-ак минута другог дела игре није донело превише узбуђења, играло се углавном на средини терена, с тим да је БИХ била за нијансу опаснија. Селектор Аргентине покушао је увођењем Гонсала Игуаина да обезбеди више места Месију и у потпуности је успео у томе.

Омалени Аргентинац прекинуо је пост дуг осам година на Мундијалима лепим голом у 65. минуту сусрета. Повукао је лопту кроз средину, након што му је Игуаин отворио простор, разменио дупли пâс са нападачем Наполија, преварио тројицу чувара и прецизним ударцем послао лопту од стативу у гол Беговића.

Сафет Сушић је у међувремену реаговао увођењем Ведада Ибишевића, а нападач Штутгарта успео је до краја меча да покаже да му је место у стартној постави. Завукао се иза леђа одбране и сјајно из прве одреаговао на пâс Лулића, пославши лопту кроз ноге Серхија Ромера у мрежу. Ибишевић је овим поготком ушао у историју своје домовине, као први играч које је постигао гол на Мундијалу.

Није БИХ имала снаге да до краја стигне до сензације, али ће шансу за другу фазу тражити против Нигерије и Ирана, који у понедељак од 18 часова затварају коло у групи Ф.

Аргентина свој наредни меч игра против Ирана 19, док се БИХ истог дана у поноћ састаје са НИгеријом.

Коментари / 0

Оставите коментар