Zmajevi dobri, ali...

Reprezentacija Argentine savladala je Bosnu i Hercegovinu u poslednjem meču četvrtog dana Svetskog prvenstva na stadionu Marakana – 2:1 (1:0).

Fudbal 16.06.2014 | 20:34
Zmajevi dobri, ali...

BIH je na svom debiju na Mundijalima ostavila odličan utisak, a imala je i nesreću da Sead Kolašinac več u trećem minutu pogodi svoju mrežu.

'Zmajevi' se nisu predali, pa se na odmor otišlo tim rezultatom. Posle nekoliko poluprilika s obe strane, Lionel Mesi je duplirao prednost svog tima u 65, da bi Vedad Ibišević istorijskim golom postavio konačan rezultat u 84. minutu.

Meč na stadionu u Rio de Žaneiru obeležili su najbrži autogol u istoriji SP i prvi gol BIH na završnici Mundijala, ali i pogodak kojim je Leo Mesi prekinuo osmogodišnji post.

Počelo je užasno po naše zapadne susede, Argentina je krenula sa centra i kontrolisala igru u uvodnim minutima, da bi faul na tridesetak metara od gola bio koban. Mesi je poslao loptu na drugu stativu, a nesrećni Sead Kolašinac je nespretno poslao u sopstvenu mrežu. Igralo se 208 sekundi.

Ekipa Safeta Sušića uspela je da izdrži nalet Gaučosa posle vođstva, da bi i sam zapretila posle kornera i slobodnih udaraca. Najbliži golu u prvom poluvremenu bio je Lulić, ali je Romero njegov snažan udarac glavom odbio u novi udarac iz ugla. Mogla je i Argentina do drugog gola, ali su neprecizni Aguero i, do tog trenutka, nervozni i nevidljivi Leo Mesi propustili nekoliko solidnih prilika.

Uvodnih 15-ak minuta drugog dela igre nije donelo previše uzbuđenja, igralo se uglavnom na sredini terena, s tim da je BIH bila za nijansu opasnija. Selektor Argentine pokušao je uvođenjem Gonsala Iguaina da obezbedi više mesta Mesiju i u potpunosti je uspeo u tome.

Omaleni Argentinac prekinuo je post dug osam godina na Mundijalima lepim golom u 65. minutu susreta. Povukao je loptu kroz sredinu, nakon što mu je Iguain otvorio prostor, razmenio dupli pâs sa napadačem Napolija, prevario trojicu čuvara i preciznim udarcem poslao loptu od stativu u gol Begovića.

Safet Sušić je u međuvremenu reagovao uvođenjem Vedada Ibiševića, a napadač Štutgarta uspeo je do kraja meča da pokaže da mu je mesto u startnoj postavi. Zavukao se iza leđa odbrane i sjajno iz prve odreagovao na pâs Lulića, poslavši loptu kroz noge Serhija Romera u mrežu. Ibišević je ovim pogotkom ušao u istoriju svoje domovine, kao prvi igrač koje je postigao gol na Mundijalu.

Nije BIH imala snage da do kraja stigne do senzacije, ali će šansu za drugu fazu tražiti protiv Nigerije i Irana, koji u ponedeljak od 18 časova zatvaraju kolo u grupi F.

Argentina svoj naredni meč igra protiv Irana 19, dok se BIH istog dana u ponoć sastaje sa NIgerijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar