Фудбалски спектакл у Семберији

Фудбалски „Турнир пријатељства 2014“, на којем ће учествовати млади фудбалери до 14 година из највећих клубова из региона, почиње данас у Бијељини и трајаће до 21. јуна. На турниру ће учествовати 16 клубова,
са простора бивше Југославије.

Република Српска 16.06.2014 | 23:07
Фудбалски спектакл у Семберији

Идеја да се на једном мјесту окупе најбоље екипе из региона потекла је од прослављеног фудбалера Саве Милошевића, а акцију су свесрдно помогли и дали свој допринос организацији овог турнира фудбалски савези практично свих држава из региона, а првенствено ФС РС и ФС БиХ као домаћини ове јединствене манифестације. У Етно селу "Станишићи" у исто вријеме боравиће млади фудбалери Црвене звезде, Партизана, загребачког Динама, Војводине, Ријеке, Жељезничара, Сарајева, Вележа, Вардара...

"Утакмицом у 15х између "Црвене Звезде" Београд и хрватског Ногометног клуба "Ријека" почеће фудбалски "Турнир пријатељства 2014". Послије те утакмице је утакмица између "Партизана" и "Вележа" из Мостара. У терминима од 16:30х односно 18х на теренима широм Семберије играју се по двије утакмице из свих група. ", изјавио је за нашу телевизију члан Организационог одбора овог фудбалског спектакла, Срђан Сушић.

Све је проистекло из Турнира "Стопама Саве Милошевића" организованог прије 7 година у Јоховцу. Циљ је окупити најбоље екипе из бивше Југославије и пружити могућност новим младим талентима да склопе нова пријатељства са вршњацима из других држава, његују здрав спортски дух, фер игру и пријатељство. Ова манифестације имаће и хуманитарни карактер.

"У четвртак ће бити организовано Хуманитарно вече с циљем прикупљања средстава за становништво у поплављеним подручјима", истиче Сушић.

Утакмице "Турнира пријатељства" играће се на четири терена, у Бијељини, Јоховцу, Етно селу "Станишићи" и Јањи.

Долазак на турнир су већ потврдили Срећко Катанец, Иван Гудељ, Дејан Савићевић, Здравко Мамић, Момчило Вукотић, Драган Џајић и многи други.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Семберија

17.06.2014 05:18

Свака цаст. Потребно у овом тренутку да се бар дјеца на тренутак склоне од овог јада сто нас је задесио. Свакако и похвале за донаторско веце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивановиц

17.06.2014 09:38

Саво легендо :) Стета сто нема јос таквих људи..него је све висе оних који мисле само на себе. ПОЗЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

рада

17.06.2014 11:04

хвала богу да се несто и лијепо десава свака цаст таквих сусрета треба бити цесце да се дјеца друзе и зблизавају да се зиви као и прије бас ме такве ствари радују

ОДГОВОРИТЕ