Fudbalski spektakl u Semberiji

Fudbalski „Turnir prijateljstva 2014“, na kojem će učestvovati mladi fudbaleri do 14 godina iz najvećih klubova iz regiona, počinje danas u Bijeljini i trajaće do 21. juna. Na turniru će učestvovati 16 klubova,
sa prostora bivše Jugoslavije.

Republika Srpska 16.06.2014 | 23:07
Fudbalski spektakl u Semberiji

Ideja da se na jednom mjestu okupe najbolje ekipe iz regiona potekla je od proslavljenog fudbalera Save Miloševića, a akciju su svesrdno pomogli i dali svoj doprinos organizaciji ovog turnira fudbalski savezi praktično svih država iz regiona, a prvenstveno FS RS i FS BiH kao domaćini ove jedinstvene manifestacije. U Etno selu "Stanišići" u isto vrijeme boraviće mladi fudbaleri Crvene zvezde, Partizana, zagrebačkog Dinama, Vojvodine, Rijeke, Željezničara, Sarajeva, Veleža, Vardara...

"Utakmicom u 15h između "Crvene Zvezde" Beograd i hrvatskog Nogometnog kluba "Rijeka" počeće fudbalski "Turnir prijateljstva 2014". Poslije te utakmice je utakmica između "Partizana" i "Veleža" iz Mostara. U terminima od 16:30h odnosno 18h na terenima širom Semberije igraju se po dvije utakmice iz svih grupa. ", izjavio je za našu televiziju član Organizacionog odbora ovog fudbalskog spektakla, Srđan Sušić.

Sve je proisteklo iz Turnira "Stopama Save Miloševića" organizovanog prije 7 godina u Johovcu. Cilj je okupiti najbolje ekipe iz bivše Jugoslavije i pružiti mogućnost novim mladim talentima da sklope nova prijateljstva sa vršnjacima iz drugih država, njeguju zdrav sportski duh, fer igru i prijateljstvo. Ova manifestacije imaće i humanitarni karakter.

"U četvrtak će biti organizovano Humanitarno veče s ciljem prikupljanja sredstava za stanovništvo u poplavljenim područjima", ističe Sušić.

Utakmice "Turnira prijateljstva" igraće se na četiri terena, u Bijeljini, Johovcu, Etno selu "Stanišići" i Janji.

Dolazak na turnir su već potvrdili Srećko Katanec, Ivan Gudelj, Dejan Savićević, Zdravko Mamić, Momčilo Vukotić, Dragan Džajić i mnogi drugi.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Semberija

17.06.2014 05:18

Svaka cast. Potrebno u ovom trenutku da se bar djeca na trenutak sklone od ovog jada sto nas je zadesio. Svakako i pohvale za donatorsko vece.

ODGOVORITE
Name

Zivanovic

17.06.2014 09:38

Savo legendo :) Steta sto nema jos takvih ljudi..nego je sve vise onih koji misle samo na sebe. POZZ

ODGOVORITE
Name

rada

17.06.2014 11:04

hvala bogu da se nesto i lijepo desava svaka cast takvih susreta treba biti cesce da se djeca druze i zblizavaju da se zivi kao i prije bas me takve stvari raduju

ODGOVORITE